Rikaste hockeyspelarna i världen

| |

Rikaste hockeyspelarna i världen – Ishockey är en av världens mest populära sporter. Detta har lett till att det idag finns tusentals olika klubbar runt om i världen, och ännu fler spelare. Dessutom dyker det upp nya spelare som lyckas ta sig in bland de största proffsen då och då. Vem den bästa spelaren är varierar, en person kan anses vara bäst under ett år medan en annan spelare tar över topplatsen nästa år. Dock finns det några namn som fortsätter att dyka upp på listan över de bästa.

Förutom de bästa spelarna är det även möjligt att lista vilka de rikaste ishockeyspelarna är, och det är vad vi bestämt oss för att göra i denna listan. Dessa spelare anses i nuläget vara bland de rikaste hockeyspelarna i världen, samt några av de bästa.

7. Shea Weber

Shea Weber är en kanadensisk hockeyspelare som föddes år 1985 i British Columbia. Han spelar idag som back för Montreal Canadiens och spelade tidigare för Nashville Predators. Weber anses ha haft en ganska sakta start i sin karriär. Men under de senaste åren har han utvecklats en hel del och. förutom en av de rikaste, anses han även vara en mycket duktig offensiv försvars spelare.

6. P.K. Subban

På sjätte plats kommer kanadensaren Pernell Karl ”P.K.” Subban. Han föddes i Toronto, Kanada år 1989 och anses idag vara en av de rikaste hockeyspelarna. I dag spelar han på NHL-nivå i laget New Jersey Devils som back, eller försvar som det även kallas. Tidigare har han dock spelat för både Montreal Canadiens och Nashville Predators.

5. Alex Ovechkin

På femte plats på listan över de rikaste hockeyspelarna kommer den ryske spelaren Alex Ovechkin. Han föddes år 1985 i Moskva och har spelat ishockey sedan han var sju år gammal. Han draftades år av Washington Capitals som första spelare år 2004 och där har han spelat sedan 2005 som vänsterforward. År 2018 var han med och vann Stanley Cup och samma år blev han tilldelad Conn Smythe Trophy vilket är ett pris som går till den mest värdefulla spelaren i slutspelet.

4. Anze Kopitar

Anze Kopitar är en ishockeyspelare från Slovenien och han anses vara den fjärde rikaste hockeyspelaren i världen. Kopitar föddes år 1987 och har sedan 2005 spelat för Los Angeles Kings. Han valdes sedan till att bli lagkapten för klubben år 2016. Kopitar har dessutom spelat i Sverige. Mellan åren 2004 tills han blev draftad till NHL och Los Angeles Kings spelade han för Södertälje SK.

3. Patrick Kane

På tredje plats över de rikaste hockeyspelarna kommer Patrick Kane. Han föddes år 1988 i Buffalo, New York och har spelat för Chicago Blackhawks sedan han blev draftad år 2007. Tillsammans med klubben har Kane kammat hem hela tre Stanley Cup-vinster. Han blev dessutom den fjärde spelaren från USA till att ta emot Conn Smythe Trophy.

2. Sidney Crosby

På andra plats i listan över de rikaste spelarna kommer kanadensaren Sidney Crosby, även känd som ”Sid the Kid”. Förutom att vara en av de allra rikaste hockeyspelarna anses han även vara bland de bästa. I nuläget spelar han för Pittsburgh Penguins och har gjort detta sedan 2005 när han draftades in som den första spelaren.

1. Jonathan Towes

På första plats i listan över de rikaste hockeyspelarna i världen kommer Jonathan Towes. Han föddes år 1988 i Winnipeg och spelar i nuläget för Chicago Blackhawks som centerspelare. Han har bland annat varit med och vunnit Stanley Cup, OS-guld samt VM-guld. Flera av de mest framgångsrika hockeyspelarna kommer från Kanada och med det är det inte någon överraskning att den rikaste spelaren även kommer från just Kanada.

Föregående

De 5 mest populära idrottarna på sociala medier

De 5 bästa boxarna genom tiderna – listan som går på knock!

Nästa

Lämna en kommentar