De 5 mest populära idrottarna på sociala medier

| |

De 5 mest populära idrottarna på sociala medier – Idag har de flesta någon typ av socialt media, speciellt Facebook, Twitter eller Instagram. Det gäller också kändisar eftersom det är ett smidigt sätt att samla sina fans i ett sorts community, men även för att själva kunna kommunicera med sina fans.

5. Ricardo Kaká

Under sin karriär som offensiv mittfältare etablerade sig Kaká som en av världens främsta fotbollsspelare genom tiderna. Hans popularitet är tydlig i och med att han är nummer fem trots att han är pensionerad. Kaká var den första idrotten som nådde 10 miljoner följare på Twitter – idag har han omkring 30 miljoner Twitter-följare – kombinerat med hans följare på Facebook har Kaká ungefär 60 miljoner följare på sociala medier. Det starka stödet från fans har även bidragit till att Kaká utsågs till märkesambassadör för fotbolls-VM 2014. Utöver hans popularitet på sociala medier har Kaká inkluderats på Time Magazines årliga lista över världens mest inflytelserika personer – två gånger. Han hyllades både för sin karriär som fotbollsspelare och för sitt humanitära arbete.

4. David Beckham

Utan tvekan en av de största, både på grund av hans fotbollskarriär och hans roll i populärkulturen under framförallt 1990- och 2000-talen. Hans tid som kapten för det engelska landslaget kantades av ligatitlar i USA, Frankrike, Spanien och England – en av Beckhams många prestationer som ledde till att FIFA inkluderade honom på sin lista över de 100 främsta fotbollsspelarna 2004. Utöver sin karriär som fotbollsspelare har han länge varit något av en modeikon och trendsättare. Trots att han inte längre spelar professionellt är han fortfarande en av de mest populära idrottarna, speciellt på sociala medier. Han har ungefär 120 miljoner följare bara på Facebook och Instagram.

3. Neymar

Hans tredje plats blir extra imponerande med tanke på att han är den enda på listan som inte ännu har fyllt 30 år. Han spelar idag som forward för både franska Paris Saint-German och Brasiliens landslag. Redan 2013 inkluderades Neymar på SportPro Magazines årliga lista över världens efterfrågade idrottare, och han är den första brasilianska fotbollsspelaren som har fått äran att pryda omslagsbilden till Time Magazine. Hans popularitet blir även tydlig i hans antal av följare på sociala medier som Facebook, Twitter och Instagram – sammanlagt uppgår hans följare i ungefär 260 miljoner.

2. Lionel Messi

Med tanke på att Messi anses vara en av världens främsta fotbollsspelare är det inte märkligt att han också är bland de mest populär idrottarna på sociala medier. Utöver hans roll som kapten för Argentinas landslag är han forward för franska Paris Saint-Germain. Hans karriär visar tydligt på hans skicklighet och framgång. Han har vunnit FIFA Ballon d’Or tre gånger – 2010, 2011 och 2012 – och han har även tilldelats Guldskon sex gånger. Vid två tillfällen har Time Magazine även listat honom som en av världens mest inflytelserika personer. Dessutom är han populär bland fansen på sociala medier. Han har över 340 miljoner följare på Facebook och Instagram, och nådde 6 miljoner följare under sin första dag på Facebook.

1. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo anses också vara en av världens främsta fotbollsspelare, och hyllas ofta som en av världens bästa spelare genom tiderna. Han är kapten för Portugals landslag och blev nyligen forward för Manchester United efter ett byte från italienska Juventus. Ronaldo vann sin första Ballon d’Or 2008, samma år som FIFA gav honom sitt årliga pris för världens bästa spelare. Sedan dess har han vunnit samma pris flera gånger. Han har varit frontfigur för flera av världens mest populära varumärken, inklusive Nike och Clear – samt sitt egna undermärkesmärke CR7. Med 150 miljoner följare på Facebook, 87 miljoner på Twitter och 330 miljoner på Instagram har han mer än förtjänat sin placering som den mest populära idrottaren på sociala medier.

Föregående

Tabell ATG HockeyEttan 2021/2022

Rikaste hockeyspelarna i världen

Nästa

Lämna en kommentar