Populäraste sporterna i USA – sporter amerikanerna älskar!

| | , , , ,

Populäraste sporterna i USA – USA är ett av länderna som har ett väldigt anmärkningsvärt sportarv, från gymnasienivå, till högskolesporter och ligor upp till NFL, NBA och så vidare. Det är en stor del av landets befolkning som antingen spelar en sport, eller åtminstone följer sina favoritlag. Kort sagt är sporten en av den sociala aktiviteten som dominerar.

Eftersom det är så många som älskar olika sporter i landet är det inte det lättaste att berätta vilka de allra populäraste sporterna är. Dock har vi satt ihop en lista med de 7 populäraste. Vi utgick bland annat från hur stor publik som följer de olika sporterna. Men vi har även tittat på hur många fans sporterna sägs ha.

7. Golf

För många personer i USA är golf ett vanligt tidsfördriv. Men det är även en av landets populäraste sporter. Tiger Woods är kanske den mest kända amerikanska spelaren, och det är till stor del tack vare honom som sporten växt i landet.

6. Tennis

På sjätte plats kommer Tennis. Denna sporten är ungefär lika populär både i USA som i andra länder. Från USA är det främst systrarna Williams som ligger bakom populariteten. Venus Williams och Serena Williams är båda två av de populäraste spelarna inom tennis. Men innan de började spela professionellt var de andra legender som Andra Agassi och Pete Sampras som såg till att sporten ökade i popularitet inom USA. De populäraste momenten inom sporten är främst US Open. Denna turneringen har under de senare åren fått en ökning av tittare.

5. Ishockey

På femte plats kommer ishockey. Speciellt det som spelas på Apex-nivå i NHL, vilket står för National Hockey League. Här kan du se några av de bästa spelarna både för Kanada och USA. Ishockey är även en av de populäraste sporterna i Europa, men den har ännu inte kommit till lika hög popularitet i USA. Dock har ishockey ändå några miljoner tittare i USA varje år.

Läs också: Populäraste sporterna i världen

4. Fotboll

Fotboll är en av de populäraste sporterna här i Sverige, och i resten av Europa. I USA hamnar dock denna sporten på fjärde plats. Det är främst under de senaste åren som intresset för fotboll har ökat i USA. Inom denna sporten är även kvinnoligorna och tävlingarna väldigt populära. År 2019 vid Världscupfinalen för just kvinnor vann USA, och detta sågs av över 14 miljoner i landet vilket var en rätt stor ökning från finalen i VM.

3. Baseboll

Baseboll kommer på tredje plats över de populäraste sportarna i USA. Denna sporten är bland annat känd som det nationella tidsfördrivet i USA. Sporten går att spåra tillbaka ända till 1700-talet i England. Major League Baseball är en av de mest kända ligorna, det är här det går att hitta många av de mest kända spelarna.

2. Basketboll

Den näst populäraste sporten i USA är basketboll. Basket är en sport som spelats i över 100 år och några av de populäraste spelarna, spelar för Amerikanska ligor. Några av dessa spelare är dessutom från USA. Denna sporten har dessutom fått en väldigt stor uppmärksamhet på flera olika nivåer, från gymnasiet och college till NBA, National Basket Association. Det är även en sport där kvinnoligorna är rätt stora, och inte endast herrarna. Finalen i NBD år 2019 var den omgången sporten hade som lägst tittar, i alla fall under de senaste 5 åren. Det var drygt 15,14 miljoner i USA som följde finalen.

1. Amerikansk Fotboll

På första plats över USAs populäraste sporter kommer Amerikansk Fotboll. Sporten spelades för första gången år 1869 i New Jersey, och började därefter växa till att bli den populäraste i hela landet. NFL, eller National Football League, har under allt eftersom fått fler och fler tittare, det minskade dock ett tag på grund av politiska kontroverser, men har ännu en gång börjat öka. År 2019 bestod publiken av, genomsnittligt, 6,1 miljoner.

Föregående

De 5 största travloppen i världen

Topp 6 konstiga sporter i världen – klart udda sporter

Nästa

Lämna en kommentar