Topp 6 konstiga sporter i världen – klart udda sporter

| |

Konstiga sporter i världen – Det finns en rad med olika sporter runt om i världen. Många av dessa spelas av flera miljoner personer. Men det finns även mindre populära sporter, och sporter som anses vara rätt konstiga. Dock är de flesta sporter konstiga om vi tänker på det, exempelvis fotboll. Tjugo vuxna kvinnor eller män som springer runt på gräset och försöker sparka bollen i en stor bur. Men det finns även ett antal andra sporter som är lite mer konstiga än så. Här har vi listat några av de konstigaste sporterna i världen.

6. Bo-Taoshi

På sjätte plats kommer den japanska sporten Bo-Taoshi. Den här sporten går ut på att två lag tävlar om att få kontroll över två stora stolpar. Varje lag består av 150 deltagare som börjar med att stå runt sin ”hemmastolpe”. Sedan ljuder startskottet och hälften av lagen stannar och försvarar stolpen medan den andra hälften ska försöka välta motståndarlagets stolpe.

5. Schackboxning

På femte plats kommer schackboxning vilket är vad det låter som, en sport som kombinerar muskler och intelligens. Varje match är en blandning av boxning och schack, det börjar med en fyra minuters schackrunda mellan två spelare, följt av boxande under tre minuter. De tävlande spelar sammanlagt i 11 ronder och kan vinna genom knockout eller schackmatt. Denna sporten är som störst i England och Tyskland.

4. Ki-otoshi

På fjärde plats kommer sporten Ki-otoshi, vilket också går att beskriva som en ceremoni. Denna sporten utförs var sjätte år under den japanska festivalen Onibanshira. Det är en religiös festival där det huggs ner stora träd. Dessa träd ska sedan dras mot ett tempel, vilket tar dem ner för ett berg. Berget är väldigt brant på vissa ställen vilket gör att stockarna kommer börja glida ner. Här försöker många japaner att visa sitt mod genom att sätta sig på stockarna och rida på de. Den som sitter kvar längst utses till bäst. Trädstammarna väger dock flera ton vilket kan leda till att alla som deltar flyger av, hamnar under stockarna eller skadar sig på andra sätt.

3. Extreme Ironing

Alla som gillar performance art och/eller extremsport kommer antagligen tycka att denna sporten är intressant. Extreme ironing är en sport som går ut på att du ska stryka kläder på ovanliga platser, i osannolika situationer. Det kan till exempel innebära att du tar med dig strykbrädan och strykjärnet upp på en bergstopp, under vatten, klippväggar, i skidbacken samtidigt som du åker, på en motorväg eller samtidigt som du hoppar fallskärm. Det finns även en variant av sporten som går ut på att stryka kläder samtidigt som du hoppar bungyjump.

2. Cheese Rolling

På andra plats kommer en sport som heter cheese rolling. Det är precis vad det låter som, en sport som går ut på att man ska rulla en ost ner för en brant backe, sedan ska två dussin springare jaga denna. Den som kommer ner från backen först vinner. Sporten hålls i England, vid Cooper’s Hill, en backa som ligger i närheten av Gloucester. Nedanför backen står det alltid ambulanser som tar hand om personer som skadats. Osten som rullas når nämligen rätt höga hastigheter vilket kan leda till skador ifall någon blir träffad av den. Dock har osten börjat blivit ersatt av en ost i skum för att minska skador.

1. Mugglar-quidditch

På första plats kommer en sport som alla Harry Potter-älskare kommer tycka om, Mugglar-quidditch. Denna sporten är nämligen baserad på quidditch från Harry Potter-serien. Med ”mugglare” menas icke-magiska personer. Denna sporten är populärast i USA, men det är även möjligt att delta i andra länder. Sedan år 2012 har det dessutom hållts ett världsmästerskap i mugglar-quidditch varje år. Det går ut på två lag med sju spelare vardera, varje spelare har varsin roll, slagmän, jagare, vaktare och sökare. Men eftersom det inte är möjligt att flyga på kvastar, som i filmerna/böckerna, måste spelarna istället springa runt samtidigt som de håller fast en kvast mellan sina ben.

Föregående

Populäraste sporterna i USA – sporter amerikanerna älskar!

Starkaste männen genom tiderna

Nästa

Lämna en kommentar