De populäraste sätten att betta på

| |

Att betta på sport har alltid varit populärt i Sverige, men under senare år så har spelmarknaden sett en explosionsartad tillväxt och idag så är det fler svenskar än någonsin förut som är bettingintresserade. 

Men det är inte bara intresset som har vuxit. Idag så finns det en lång rad olika sätt att betta på matcher, oavsett vilken sport som man föredrar att spela på. Sedan avregleringen av den svenska spelmarknaden 2019 så har det också tillkommit en hel del olika spelbolag som finns tillgängliga att betta på. Även om Svenska Spel fortfarande är ett populärt val bland många så kan man idag spela med hjälp av en bonuskod till Bet365 eller något annat liknande spelbolag. I den här texten kommer vi att gå igenom de populäraste sätten som svenskarna bettar på sport. 

1 x 2  är fortfarande väldigt populärt

Om någonting inte är trasigt så behöver man inte laga det. Att betta enligt 1 x 2 metoden är den simplaste formen av spel på sport, men trots detta så är det många som fortfarande föredrar att betta på det här viset. När man spelar enligt 1 x 2 så är det enda man behöver göra att välja om matchen kommer sluta med vinst för hemmalaget, oavgjort, eller vinst för bortalaget. Detta är det populäraste sättet att spela på i Sverige och de största fotbollsnationerna.

Stryktipset

Stryktipset är en riktig svensk klassiker och även om spelformen har en hel del år på nacken så är det fortfarande en hel del människor som tycker om att knåpa ihop en kupong varje lördag. Stryktipset har moderniserats och idag så spelar de allra flesta genom sin telefon eller på Svenska Spels hemsida.

Egna kuponger

Att sätta ihop egna kuponger är ett relativt nytt koncept men är någonting som väldigt uppskattat bland många spelare. När man sätter ihop sin egen kupong så får man möjligheten att välja ut ett antal händelser under en match som man sedan sätter ihop till ett enda spel. Ett exempel på hur en sådan kupong kan se ut är följande.

  • Hemmalaget vinner matchen
  • Båda lagen gör mål
  • En specifik spelare har minst ett skott på mål
  • Det blir över 2.5 gula kort i matchen.

Genom att sätta ihop en sådan kupong så kan man dels öka komplexiteten, samtidigt som man kan få högre odds. 

Livebetting

Livebetting är precis som namnet antyder en form av spel där man lägger ett bet medans matchen fortfarande spelas. Detta är ett fartfyllt sätt att spela på och är väldigt populärt.

Föregående

Topp 10 största sumobrottarna någonsin

De största volleybollnationerna

Nästa

Lämna en kommentar