5 största fotbollsnationerna

| |

Fotboll är en av världens mest populära sporter. Det sägs att runt 240 miljoner personer inom 200 länder spelar fotboll. Kina och Indien anses vara två länder med flest antal fotbollsspelare, dock är spelar dessa länder inte i VM. Skulle vi endast titta på länder inom VM vinner Costa Rica titeln som det mest fotbollsgalna landet i världen.

Vi kan säga att alla länder har både registrerade samt oregistrerade fotbollsspelare. FIFA har de officiella siffrorna som visar antalet fotbollsutövare i alla länder. Men vilket land är det med flest antal spelare? Det beror på om vi tittar på registrerade eller oregistrerade spelare, här har vi valt att skapa en lista med flest antal oregistrerade, men vi nämner även antalet registrerade spelare i varje land.

7. Indonesien – 7,1 miljoner spelare

På sjunde plats kommer Indonesien med 7,1 miljoner fotbollsspelare, samt 0,07 miljoner registrerade spelare. Det var år 1914 som fotbollen först dök upp i Indonesien. Landet tillhörde på den tiden de nederländska kolonier. Sporten kom i med hjälp av kinesiska handlare, och Kina lärde sedan folken i Indien om hur man spelade fotboll. Under de första åren var sporten endast en hobby och inga önskningar om att ta det vidare till en professionell nivå. Det var först på 1930-talet som landet började tävla i sporten på en större nivå.

6. Mexiko – 8,5 miljoner spelare

På sjätte plats kommer Mexiko med 8,5 miljoner spelare, samt 0,3 miljoner som är registrerade. Fotboll i Mexiko började spelas officiellt på 1920-talet. Landet fick sitt första internationella erkännande år 1928 när de deltog i OS. Trots att det gått hyfsat bra för landet inom sporten tog har de precis som många haft några motgångar. Det mest kända är när landet uteslöts från internationella tävlingar i två år. Det berodde på att ett ungdomslag hade ett antal medlemmar som var över 20 år, vilket var den lagliga åldern. Men därefter återkom landet igen.

5. Brasilien – 13,2 miljoner spelare

13,2 miljoner oregistrerade spelare och 2,1 miljoner regsistrerade spelare har lett till att Brasilien hamnar på femte plats i vår lista. Till ytan är Brasilien världens femte största land och fotboll är här nationalsporten. Landet har ett enormt fotbollsintresse och ett av deras landslag anses vara bland de mest framgångsrika genom tiderna. Brasilien är dessutom det enda landet som har deltagit i alla fotbolls-VM. De har dessutom funnit fem VM-guld.

4. Tyskland – 16,3 miljoner spelare

Tyskland kommer på fjärde plats med 16,3 miljoner spelare. Landet har dock det största antalet registrerade fotbollsspelare, hela 6,3 miljoner. Sporten har funnits väldigt länge i landet, men det var först efter år 1945 och slutet av andra världskriget som sporten verkligen började växa i popularitet.

3. Indien – 20,6 miljoner spelare

På tredje plats med 20,6 miljoner spelare, och 0,4 miljoner registrerade fotbollsspelare, kommer Indien. Indiens fotbollshistoria är väldigt lång. En gång i tiden var sporten till och med landets nationalsport. Fotboll var bland annat populärt i den indiska armén, sporten användes som ett sätt att ena alla som deltog.

2. USA – 24,5 miljoner spelare

På andra plats kommer USA med runt 24,5 miljoner fotbollsspelare samt 4,2 fotbollsspelare som är registrerade. Fotboll har länge varit en väldigt populär sport i USA. Det är dock inte den allra populäraste sporten, men trots detta har landet flera miljoner spelare.

1. Kina – 26,2 miljoner spelare

På första plats i vår lista kommer Kina med runt 26,2 miljoner spelare. När det kommer till registrerade spelare i landet finns det endast 0,7 miljoner. Trots att det inte rapporteras en hel del i nyheterna om kinesisk fotboll är det en av landets mest populära sporter. Spelet introducerades på tidigt 1900-tal och växte till att bli en av de största. Landets fotbollshistoria går dock att spåra länge tillbaka i tiden, så långt tillbaka att FIFA har nämnt landet som sportens födelseland.

Föregående

Svenska online casino med bonusar

De mest unika bettingmöjligheterna

Nästa

Lämna en kommentar