Bästa fotbollsspelaren 2021

| |

Bästa fotbollsspelaren 2021 – Fotboll anses vara en av de allra populäraste sporterna i världen. I samband med detta har det dykt upp ett antal anmärkningsvärda spelare. Det sägs dessutom att den fysiska och tekniska nivån ökar ständigt inom fotboll. Detta kan göra det svårt att avgöra vilka de bästa spelarna är. Men det finns ett antal namn som alltid verkar ta sig in på topplistor över de bästa spelarna i världen. Här kommer fem namn som under år 2021 anses vara de bästa fotbollsspelarna.

5. Erling Haaland

På femte plats kommer Erling Haaland. Han föddes år 2000 i Leeds, England men flyttade till Norge med sina föräldrar som 3-åring. Han började spela fotboll redan som 5-åring. Dock testade han även ett antal andra sporter, men fastnade som mest för fotbollen. Trots sin unga ålder har han lyckats ta sig upp på listan bland de bästa spelarna. Många anser att han är för ung för att vara bland de bästa, men det räcker att titta på en match med honom för att inse att han förtjänar placeringen.

Haaland spelar sedan 2020 för den tyska klubben Borussia Dortmund.

4. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är en av världens bästa fotbollsspelare, han har tagit sig en plats på ett flertal listor. Men vilken rankning han hamnar på varierar rätt stort ibland. Mellan åren 2018 till 2021 spelade Ronaldo för Juventus. Uppgiften var tydlig när han först anlände, och det var att ta hem vinsten i Champions League.

År 2021 och framåt spelar han än en gång för Manchester United, vilket är klubben han spelade för åren 2003 till 2009. Förhoppningsvis kommer hans karriär ta sig framåt igen efter att de småtuffa tiderna han haft. Trots att Ronaldo endast hamnade på fjärde plats i denna lista är han en av de mest kända spelarna, tillsammans med Messi. Detta är två namn som under flera år varit bland de allra bästa fotbollsspelare, och de kommer antagligen vara det ett bra antal år framöver.

3. Kevin De Bruyne

På tredje plats kommer den tekniskt begåvade Kevin De Bruyne från Belgien. Kevin De Bruyne är bland annat känd för sina skott, passningar och dribblingsförmånga. En komplett mittspelare är vad han beskrivits som ett flertal gånger.

Sedan säsongen 2015/2016 har De Bruyne spelat för Manchester City. Det har flera gånger sagts att klubben inte skulle vara detsamma ifall de inte hade De Bruyne. Han anses vara assisterande kung eftersom han är känd för att vara den som oftast passar bollen till spelaren som sedan gör mål.

2. Lionel Messi

På andra plats kommer den argentinske anfallsspelaren Lionel Messi. Han har ett flertal gånger rankats som en av de bästa fotbollsspelarna i världen. Under en viss tid har han haft en säker första plats på listorna, men under senaste tiden har har börjat glida ner från toppen.

Messi är känd för att vara en av de spelare som klarar av att vända en match. Under säsongen år 2019/2020 gjorde Messi mindre än 30 mål, vilket var första gången med ett ”mindre” antal mål på 3 år. Han spelade då för FC Barcelona. I augusti år 2021 blev det klart att han inte skulle skriva på ett nytt kontrakt för klubben på grund av att deras ekonomiska besvär. Han har istället skrivit på kontrakt för att spela för Paris Saint-Germain.

1. Robert Lewandowski

Robert Lewandowski har under en tid rankats som en av de bästa fotbollsspelarna. Dock har han inte ansetts vara bättre än Messi och Ronaldo många gånger. Men efter de senaste åren anser vi att denna polska fotbollsspelare äntligen förtjänar en första plats. Han spelar som anfallare och har ett antal gånger utsetts som den bästa anfallaren. Detta beror bland annat på Lewandowskis förmåga att anpassa sig till olika stilförändringar. Under år 2020 gjorde han hela 45 mål och detta blev det fjärde året som han lyckades bryta 40-målsbarriären.

Föregående

Världens bästa höjdhoppare genom tiderna – herrar

Topp 5 lagen i Champions League med flest titlar

Nästa

Lämna en kommentar