Topp 5 lagen i Champions League med flest titlar

| |

Champions League erbjuder dig en av de bästa fotbollsupplevelserna med spännande matcher och många fantastiska spelare. Det finns flera riktigt bra lag men vissa sticker helt klart ut mer än andra.

Exakt hur man mäter vilket lag som är bäst är svårt att säga men en bra indikation kan vara hur många titlar man tagit hem. Det bästa laget har tagit hem hela 13 finaler. Vi ska därför gå igenom vilka fem lag i Champions League som har tagit hem flest titlar genom åren.

5. Barcelona

Barcelona är ett lag i Katalonien, Spanien. Laget grundades redan 1899 som ett fotbollslag men är idag ett lag inom flera olika sporter. Bland det mest kända är däremot fotbollslaget i Champions League. Där har man lyckats ta hem 5 vinster. Senast man vann var 2015 när man vann med 3-1 mot Juventus.

4. Liverpool

Liverpool är ett engelskt fotbollslag i Liverpool som grundades redan 1892. 2015 rankades man som världens åttonde rikaste fotbollslag och var då värt 982 miljoner dollar.

Man har taigt hem totalt 6 vinster inom Champions League. Senast man vann en match var 2019 då man vann med 2-0 mot Tottenham Hotspur.

3. Bayern München

FC Bayern München grundades 1900 och är idag Tysklands mest framgångsrika fotbollslag. 1965 tog man sig in i Bundesligan och sedan dess har laget fortsatt vara starkt med många titlar i många olika ligor.

I Champions League har man lyckats ta hem 6 vinster, precis som Liverpool med andra ord. Senast man vann var 2020 då man vann med 1-0 mot det franska laget Paris Saint-Germain.

2. AC Milan

AC Milan, eller Associazione Calcio Milan som laget heter egentligen, är Italiens mest framgångsrika fotbollsklubb. Klubben grundades 1899 och har internationellt lyckats ta hem totalt 18 titlar. När det gäller Champions League så har man lyckats ta hela 7 titlar där den senaste var 2007 när man vann med 2-1 mot Liverpool.

AC Milan har med andra ord inte vunnit på väldigt länge. Det här gör att laget sticker ut en hel del jämfört med andra lag i vår lista. Med inte en enda titel i Champions League på 14 år så har AC Milan fått ett sämre rykte internationellt. Det är däremot fortfarande ett ganska populärt lag med många fans världen över, även om det inte är lika stort som det en gång var.

1. Real Madrid

Real Madrid är ett välkänt fotbollslag från Madrid i Spanien. Man grundade laget 1902 och har sedan 1929 spelat i den spanska högstadivisionen La Liga, där man har blivit ett av topplagen. Man blev bland annat väldigt kända under 50-talet när man tog hem Europacupen hela 5 år i rad.

När det gäller Champions League så har man också lyckats otroligt väl och laget sticker ut jämfört med alla andra lag i vår lista. Man har tagit hem totalt 13 titlar, alltså hela 5 fler titlar än Milan som är på andra plats.

Senast man vann en match var 2018 då man vann med 3-1 mot Liverpool. Man vann också 2016 och 2017, så tre år i rad. Sedan dess har man inte varit i final, men det dröjer nog inte länge.

Slutord om Champions League

Champions League är fotboll när den är som bäst menar många. Om du gillar Europeiska topplag så är det absolut värt att titta på och det finns flera spännande lag. De här fem är också bara topplagen gällande titlar, det finns andra lag som också har tagit hem titlar och som har en del fantastiska spelare.

Andra lag som kan vara värda att titta på är Chelsea som tog hem titeln 2021 och var nära att göra det även i 2021 när man blev lika med Bayern München. Även lag som Tottenham Hotspur, Juventus och Inter är intressanta och har vunnit titlar under åren.

Är du kungen av klubbfotboll? Känner till alla emblem? Testa dig själv i detta quiz om fotbollsemblem!

Föregående

Bästa fotbollsspelaren 2021

Topp 5 farligaste sporterna i världen

Nästa

Lämna en kommentar