Topp 5 främsta målgörare i La Liga genom tiderna

| |

Främsta målgörare i La Liga – La Liga är en professionell fotbollsliga i Spanien som etablerades på slutet av 1920-talet. Ligan har idag flera miljoner fans, både i form av fotbollsspelare samt personer som endast är ett fan. Ligan har sedan starten varit platsen för flera välkända professionella fotbollsspelare från runt om i världen, både välkända namn och mindre kända. Här har vi valt att lista fem av La Ligas främsta målgörare genom tiderna.

5. Raul Gonzalez

Raul Gonzalez anses vara en väldigt framgångsrik fotbollschef. Han är också en före detta fotbollsstjärna som under sin storhetstid visade väldigt imponerande färdigheter. Han är idag känd som en av La Ligas främsta målgörare genom alla tider.

4. Hugo Sanchez

På fjärde plats kommer Hugo Sanchez, en före detta anfallare samt tränare från Mexiko. Han har bland annat blivit känd som en riktig historiemakare samt en av de bästa spelarna i den spanska ligan. Han började spela redan som tonåring under början av 70-talet för det mexikanska fotbollslaget. Under sin karriär har han deltagit i över 80 landskamper, vunnit en rad olika priser, både för sitt spelande och som tiden han var tränare.

Hugo hjälpte bland annat Real Madrid att vinna fyra utmärkelser under tiden han spelade för dem. Tiden han spelade i fotbollsligan La Liga gjorde han över 234 mål på 347 olika matcher vilket var väldigt imponerande.

3. Telmo Zarra

Telmo Zarra är en före detta spansk fotbollsspelare. Han har deltagit i 278 olika La Liga-matcher och gjort sammanlagt 251 mål i dessa. Det har fått honom till att vara en av de allra bästa La Liga-målgörarna genom tiderna. Han bevisade under hela sin karriär att han verkligen är en av de bästa spelarna och därmed nästan omöjlig att ersätta. Han var dessutom, under sin tid, den fotbollsspelaren som hade bäst betalt.

2. Cristiano Ronaldo

På andra plats kommer ett välkänt namn Cristiano Ronaldo. Han är en portugisisk spelare som bland annat är känd som en av världens starkaste idrottare. Han har även visat att han är en av de bästa fotbollsspelaren som finns, både till själva spelandet och till att samla höga poäng, i flera olika ligor.

Anledningen till varför Ronaldo hamnar så högt på listan över de bästa målgörare i La Liga genom tiderna beror på att han gjort 311 mål på 292 matcher i ligan. Det är något som är väldigt imponerande. Han har dessutom vunnit en rad med utmärkelser under sin fotbollskarriär. Cristiano anses dessutom vara en av de spelare som antagligen kommer förbli en legend i flera århundranden framöver.

1. Lionel Messi

På första plats i listan kommer Lionel Messi. Han föddes 1987 i Argentina och började spela redan som tonåring. Han anses idag vara den främsta målskytten i La Liga där han gjorde 286 mål innan han ens hade fyllt 30 år. Eftersom Messi fortfarande anses vara en av de mest välkända spelarna skulle det inte vara en överraskning ifall han dyker upp i La Liga och fortsätter att göra mål och vunna utmärkelser.

Föregående

Bästa crossfitatleterna i världen just nu

De 5 bästa simmarna genom tiderna

Nästa

Lämna en kommentar