Världens rikaste golfspelare genom tiderna

| |

Världens rikaste golfspelare genom tiderna – Golf har länge sett som sporten för de rikaste som uppkom redan på 1400-talet. Vid första blick kan sporten se väldigt enkel ut. Du slår en liten boll med en klubba och ska försöka få den i ett hål som finns ett visst avstånd bort. Men sporten är väldigt krånglig. Spelare måste kunna lista ut hur hårt de ska slå bollen för att få den så nära hålet som möjligt. Banorna kan dessutom vara enorma och väldigt ojämna. Men det finns ett antal personer som lyckats ta sig upp på toppen bland de bästa och rikaste spelarna. Här kommer en lista med några av världens rikaste golfspelare.

5. Gary Player

På femte plats över de rikaste golfspelarna kommer den sydafrikanske Gary Player. Han föddes år 1935 och har sedan dess blivit rankad som nummer ett över 165 gånger i professionella tävlingar. Han ingår dessutom i gruppen som kallas för ”Big Three”, tillsammans med Jack Nicklaus och Arnold Palmer. Han har dessutom vunnit över 60 gånger i The Sunshine Tour vilket är flest antal vinster bland alla golfspelare. Nettovärdet för Gary Player sägs ha legat på runt 200 miljoner dollar år 2020.

4. Jack Nicklaus

På fjärde plats över de rikaste golfspelarna kommer Jack Nicklaus med ett nettovärde på 320 miljoner dollar år 2020. Jack föddes år 1940 i Ohio, USA och är även känd som den gyllene björnen (The Golden Bear). Han började spela som golfproffs på 1960-talet och fortsatte till slutet av 1990-talet. Mellan 1968 till 1977 var han rankad som den bästa golfspelaren i ”Mark McCormack’s world golf rankings”, vilket var föregångaren till världsrankningen som finns idag.

3. Greg Norman

Greg Norman är en australiensk golfspelare som föddes år 1955. Han är även känd som ”The Great White Shark”, och har bland annat haft första plats på världsrankningen i golf i hela 331 veckor. År 1986 och 1993 The Open Championship och haft en del succé i PGA-touren. Men trots sina framgångar är det många som endast kommer ihåg Norman som golfaren som inte lyckades vinna US Open, PGA-touren och The Masters. Nettovärdet för Greg Norman ligger runt 500 miljoner dollar.

2. Arnold Palmer

Den näst rikaste golfspelaren genom tiderna är Arnold Palmer. Han föddes år 1929 i Pennsylvania och gick bort år 2016. Palmer tros haft ett nettovärde på cirka 700 miljoner dollar. Han har sedan 50-talet vunnit ett antal tävlingar både på Champions Tour och PGA-touren. Trots att han inte ses som en av de största golfspelarna, anses han vara den största under 50-talet i samband med att televisionen etablerades.

1. Världens rikaste golfspelare – Tiger Woods

På första plats hamnar Tiger Woods. De flesta personer som är intresserade av golf känner antagligen igen detta namnet. Han har länge varit en av toppspelarna inom sporten och anses nu vara en av de allra rikaste golfspelarna. Som 13-åring hade han tagit femton segrar på PGA-touren och vid 24-års ålder hade han hela 21 vinster i professionella turneringar. Hans nettovärde räknades ligga runt 800 miljoner dollar år 2020.

Föregående

Längsta fotbollsspelarna i världen 2021

Bästa ishockeyspelarna genom tiderna

Nästa