Längsta fotbollsspelarna i världen 2021

| |

Vem är den längsta fotbollsspelaren i världen? Hur lång är den fotbollsspelaren? Det finns flera professionella spelare som är över två meter lång. I denna lista kommer vi nämna några av de allra längsta. Vi i Sverige är kanske kända för att vara rätt långa, men tyvärr finns det inte ngåra svenska fotbollsspelare som lyckats ta sig in på listan över världens längsta.

7. Costel Pantilimon – 2.03 m

Costel Pantilimon föddes år 1987 och är en rumänsk målvakt. Han är den allra längsta målvakten i Premier Leagues med sina 2.03 meter. Han har spelat för bland annat Denizlispor, Nottingham Forrest och Omonia vilket är ett cypriotiskt idrottslag.

6. Lacina Traoré – 2.03 m

Lacina Traoré föddes år 1990 och är en ivoriansk fotbollsspelare, han spelar som anfallare och är även kallad för ”The Big Tree”. Det beror på att Traoré är hela 2.03 meter lång samt att han har ett imponerande tempo och spelar med riktig kraft. Han har spelat för bland annat FK Anzji Machatjkala, FK Kuban Krasnodar, CSK Moskva och i nuläget spelar han i turkiska Bandırmaspor.

5. Tor Hogne Aaroy – 2,04 m

På femte plats hamnar Tor Hogne Aaroy, den norska anfallaren, med en längd på hela 2,04 meter. Han föddes år 1977 och blev år 2009 inbjuden till det norska landslaget. Han tackade dock nej till detta eftersom han och partnern inväntade sitt andra barns födsel. Trots att han endast tog femte plats på denna lista har Tor blivit utsedd till den längsta spelaren av spelen Fifa 15 och EA Sports.

4. Yang Changpeng – 2.05 m

Yang Changpeng är en kinesiskt fotbollsspelare som föddes år 1989. Han blev först känd för sin längd på 2,05 meter när han spelade i Bolton Wanderers. När han sedan spelade i England under en testperiod började han kallas för ”den kinesiske Peter Crouch”. Under testperioden misslyckades han tyvärr att göra ett avtryck vilket ledde till att han lämnade snart därefter. Yang Changpeng spelar idag för Henan Jianye.

3. Vanja Ivesa – 2.05 m

Vanja Ivesa är en kroatisk fotbollsmålvakt som föddes 1977. Han har spelat för bland annat det turkiska Eskişehirspor, kroatiska NK Zminj och Sydney United FC. Han spelar i nuläget för det kroatiska NK Opatija. Vanja har en längd på 2,05 meter vilket gör honom till den tredje längsta fotbollsspelaren i världen.

2. Paul Millar – 2.07 m

På andra plats kommer skotska Paul Millar med en längd på hela 2,07 meter. Han spelade senast föör Elgin City FC, i brittiska tredjedivisionen. Förutom anfallsspelare i fotboll är han även en heltids brandman. En händelse som visar att han är en av de längsta spelaren är att Elgin city FC var tvungna att förstora dörröppningen så han kunde passera den utan att böja sig.

1. Kristof van Hout – 2.08 m

Den allra längsta fotbollsspelaren i världen är den belgiska målvakten Krisfot van Hout. Han har en längd på 2,08 meter. Detta gör honom även till den längsta fotbollsmålsvakten som finns. Han började sin fotbollskarriär för Willem II. Därefter spelade han för PSV Eindhoven samt för K.V. Kortrijk i Belgien.

Föregående

Bästa tennisspelarna genom tiderna

Världens rikaste golfspelare genom tiderna

Nästa

Lämna en kommentar