Bästa ishockeyspelarna genom tiderna

| |

Bästa ishockeyspelarna – Vem är den bästa ishockeyspelaren genom tiderna? Det finns flera professionella ishockeyspelare som anses vara bland de bästa. Vem som förtjänar första plats kan dock variera beroende på vem du frågar. De namnen vi samlat i listan här nedan är dock de som flera gånger nämnts som en av de bästa ishockeyspelarna genom tiderna.

5. Sidney Crosby

Sidney Crosby, även kallad ”Sid the Kid”, är en känd ishockeyspelare som föddes år 1987 i Halifax, Nova Scotia. Han började sin karriär 2005 och har sedan starten samlat, vid flera gånger, minst 100 poäng. Han har även tagit hem Stanley Cup hela tre gånger.

Sidney fyller 34 år i år, 2021, och det skulle inte förvåna oss ifall han dyker upp på framtida listor, så länge han bestämmer sig för att hålla sig i form och fortsätta spela.

4. Mario Lemieux

Mario Lemieux föddes år 1965 i Montréal och han har beskrivits som en av de allra bästa målgörare inom NHL-historien. Under en säsong tangerade han nämligen 69 mål. Lemieux var som bäst under 90-talet. Han samlade regelbundet ihop minst 100 poäng under alla säsonger han deltog i.

3. Bobby Orr

Den tredje bästa spelaren är Bobby Orr, han föddes år 1948 i Ontario och har ibland kallats för ”Mannen med den springande målgesten”. Bobby var som bäst under 1970-talet och han spelade som offensiv försvarsspelare. Som mest samlade han på sig 135 poäng under en säsong vilket är imponerande med tanke på att var just en försvarsspelare.

2. Gordie Howe

På andra plats kommer Gordon ”Gordie” Howe som föddes år 1928 i Saskatchewan. Han spelade i NHL i 32 år och 25 av dessa åren i Detroit Red Wings. Sista matchen spelade han år 1980. Gordie Howe spelade som högerytter och under sin karriär vann han ett antal priser, inklusive utmärkelsen för ”Säsongens bästa spelare”, vilken kan tog hem hela sex gånger. Han har dessutom vunnit Stanley Cup fyra gånger.

Howe är dessutom grundaren till ”Gordie Howe Hat Trick”. Det uppfylls genom att göra ett mål, en assist och deltar i slagsmål i samma match.

Han har sammanlagt samlat ihop 1850 poäng, 1809 av dessa gjorde han när han spelade i Detroit. De återstående samlades ihop i Hartford Whalers, där han sedan avslutade sin karriär.

Howe är dessutom den ishockeyspelare som deltagit i allra flest tävlingsmatcher, 1767 stycken. En av hans främsta meriter är att han under 22 säsonger gjort minst 20 mål.

1. Wayne Gretzky

Wayne Gretzky född år 1961 i Ontario Kanada är en före detta professionell ishockeyspelare. Han anses vara en målgörare i världsklass samt en av de bästa på att spela pucken till sina medspelare på ett utmärkt sätt. Han spelade i över 20 år och gjorde sammanlagt 894 mål samt 1963 målpassningar. När det kommer till NHL-spelare finns det ingen som samlat fler poäng än honom.

Wayne Gretzkys bästa säsong samlade han hela 215 poäng. Han har dessutom samlat 200 poäng eller mer varje säsong hela fyra gånger. Dessutom har han deltagit i 18 stycken All Star-matcher och vunnit Stanley Cup hela fyra gånger.

Föregående

Världens rikaste golfspelare genom tiderna

Världens populäraste sporter – se de största sporterna i världen!

Nästa

Lämna en kommentar