Världens bästa biljardspelare

| |

Världens bästa biljardspelare – Biljard är ett spel som går ut på att stöta ner färgglada bollar i hål som finns vid bordets hörn och kanter. Spelet har många gånger beskrivit som ett av de mest sofistikerade inomhusspelen. Biljard är inte något som alla anser vara en sport, men det går att jämföra med poker. Det är ett spel som tävlas i runt om i världen och har därmed kommit ut med en rad fantastiska spelare. Här har vi listat de sju av de bästa biljardspelarna i världen.

7. Mike Sigel

På sjunde plats kommer Mike Sigel. Sigel har vunnit över 100 biljardturneringar och har tagit titeln som US Open Nine-ball Championship tre separata gånger. Sigels fans gav honom smeknamnet ”Captain Hook” efter hans förmåga att kunna ”haka fast” sina motståndare.

6. Earl Strickland

På sjätte plats över världens bästa biljardspelare kommer Earl Strickland, även känd som ”The Pearl”. Han föddes år 1961 och har vunnit ett antal titlar. Men han är inte endast känd för sitt biljardspel, han är även känd som en av de mest kontroversiella spelarna. Han var inte rädd för att säga vad han tänkte på.

5. Luther Lassiter

På femte plats kommer amerikanaren Luther Lassiter. Han föddes år 1918 och har under sitt liv tagit sex världsmästerskapstitlar samt ett antal mindre titlar. År 1983 fick han en plats i Billiards Congress of America’s Hall of Fame samt North Carolina Sports Hall of Fame samma år. Lassiter var även känd för att betta på matcher och mellan åren 1942 till 1948 vann han över 300 000 dollar.

4. Rudolf Wanderone

Rudolf Wanderone, även känd som Minnesota Fats, föddes år 1913 och är en av de bästa biljardspelarna genom tiderna. Han började spela biljard i ung ålder och trots att han är en spelare som inte vunnit många turneringar blev han en av de mest kända spelarna. Det berodde till stor del på att han var en riktig underhållare.

3. Willie Mosconi

På tredje plats i listan över världens bästa biljardspelare kommer Willie Mosconi. Han föddes år 1913 i Philadelphia, USA och är bland annat känd för att ha vunnit världsmästerskapet i World Straight Pool Championship hela 15 gånger. Mosconi tog en titel i biljard redan som 11-åring. Därefter tog han en paus från spelet men återkom efter några år med hoppet om att tjäna lite pengar.

2. Ralph Greenleaf

Ralph Greenleaf var en amerikansk biljardspelare som under sin karriär blev utsedd till en av de mest dominanta spelarna. Kändisskapet var ett resultat av Greenleafs karisma och spelförmågan han hade. Han har vunnit World Pocket Billiards Championship hela 20 gånger vilket är väldigt imponerande.

1. Efren Reyes

På första plats kommer filippinaren Efren Reyes. Han föddes år 1954 och har under sin karriär vunnit ett flertal biljardtävlingar, framför allt 8-ball och 9-ball. Efren anses vara en av de största och bästa spelarna eftersom antalet tävlingar han vunnit är mer än någon annan spelare. Han har bland annat tagit hem över 70 vinster i olika internationella tävlingar. Han har vunnit Derby City Classic hela 14 gånger samt tagit hem titeln i World Pool League Championship och World Cup Championshop två gånger vardera.

Föregående

Bästa pokerspelarna genom tiderna

Bästa hockeymålvakterna genom tiderna

Nästa

Lämna en kommentar