Bästa pokerspelarna genom tiderna

| |

Bästa pokerspelarna – Poker är ett väldigt populärt spel, framförallt i Nordamerika. Det är ett kortspel som går ut på att varje spelare ska försöka få en så bra hand som möjligt och satsa på den. Det finns olika varianter av poker och därför kan reglerna variera lite. Kort sagt kan poker beskrivas som ett spännande spel. Här kommer vi lista de bästa och största pokerspelarna genom tiderna.

5. Daniel Negreanu

På femte plats kommer Daniel Negreanu, han var under början av 2000-talet en av de mest kända och bästa pokerspelarna. De flesta riktiga pokerfans känner till Daniel Negreanu, det beror på att han blivit känd inom spelet ett flertal gånger och idag anses vara en ambassadör.

Negreanu har rumänska rötter, men föddes och växte upp i Kanade. Dock tillbringar han sin tid i USA och har i dag ett amerikanskt medborgarskap. Han har under sin karriär som pokerspelare vunnit ett flertal segrar och titlar i olika pokertävlingar. Dessa vinster har gjort honom till en av de största och bästa spelarna.

4. Stu Ungar

På fjärde plats kommer amerikanaren Stu Ungar. Han är en av de få spelarna som vunnit Amarillo Slim’s Super Bowl of Poker tre separata gånger. Detta plus sina tre titlar från tävlingen World Series or Poker anses Stu Ungar vara en av de största och bästa pokerspelarna genom tiderna. Förutom poker spelade han dessutom gin rummy och blackjack. Genombrottet kom dock när han år 1980 besegrade Doyle Brunson i World Series of Poker. Året därpå tog han ytterligare en titel och det ledde till att han tog en palts i listan över de få spelare som lyckats ta hem titeln i en av de mest prestigefyllde pokertävlingarna 2 år i rad.

3. Phil Ivey

På tredje plats kommer Phil Ivey som även fått smeknamnet ”The Phenom” efter att år 2002 tagit hem ett antal armband vid World Series of Poker-turneringen. Idag har han dock tagit hem en titel och tio armband vilket lett till att Ivey anses vara en av de mest mångfacetterade pokerspelarna av vår tid.

2. Phil Hellmuth

Phil Hellmuth är en av de allra yngsta till att vinna VM i Poker och på grund av detta anses han idag vara en av de största pokerspelarna. Men vinsten i VM är inte det enda som gjort honom till en av de bästa. Han har även vunnit ett antal mindre turneringar flera gånger. Förutom en av de bästa turneringsspelarna är Phil Hellmuth också känd för att vara en väldigt duktig online poker-spelare.

1. Johnny Moss

Johnny Moss var den mest respekterade spelaren under 1970-talet. Han har blivit kallad ”The Grand Old Man of Poker” och är, tillsammans med Stu Ungar och Doyle Brunson, en av de få som vunnit WSOP ett par gånger i rad.

Johnny Moss spelade år 1949 en match mot Nick The Greek vilket kom till att bli världskänt. Matchen blev dessutom inspirationen till bästsäljaren The Biggest Game in Town av Al Alvraez. Det sägs även att denna match var vad som la grunden till WSOP-serien.

Föregående

Världens populäraste sporter – se de största sporterna i världen!

Världens bästa biljardspelare

Nästa