Vad svenska fotbollslandslaget behöver göra under de kommande åren

| |

Det svenska herrlandslaget i fotboll är i en svacka. Laget tog sig inte till VM 2022, har haft det ganska tungt i Nations League, och ser allmänt formsvaga ut. Det finns självklart många anledningar till detta.

Sveriges bästa spelare genom tiderna är inte längre med i truppen, och de yngre stjärnorna har ännu inte riktigt blommat till att bli vad vi hoppas att de i framtiden ska bli.

De som vet bäst om vad som kommer hända är i regel spelbolagen. Hos Unibet sport betting kan du se odds och statistik över hur laget förmodligen kommer att prestera i framtiden, vilket är ett väldigt bra riktmärke att förhålla sig till.

Olika anledningar till att Sverige inte spelar särskilt bra just nu

Som tidigare nämnts finns det massvis med olika anledningar för varför inte Sverige spelar särskilt bra just nu. Många av de tidigare stöttepelarna har gått i pension, men truppen är även väldigt ung. Därmed är det inte särskilt konstigt att det för närvarande går lite knackigt.

Men en av de största anledningarna till varför Sverige spelar så dåligt är att de helt enkelt har dåligt självförtroende. Det är tydligt med tanke på att de i många fall förlorar mot lag som faktiskt är sämre. Detta måste förbättras.

3 saker som de måste göra för att kunna konkurrera i framtiden

Nedan är tre saker som det svenska herrlandslaget måste göra för att kunna konkurrera med de andra nationerna:

Hitta självförtroende och våga slappna av

Självförtroende är viktigt inom alla aspekter i livet, inte minst inom fotbollen. Många utmärkta spelare har under tidens gång blivit dominerade av sämre spelare, men som har bättre självförtroende.

När man vågar slappna av och tror på sina egna förmågor händer något. Man blir helt enkelt mycket bättre. Detta är något som de svenska spelarna måste lära sig. Många av spelarna är helt fantastiska i sina klubblag där de känner sig säkra och vågar slappna av, men när de sedan kommer till landslaget presterar de på en betydligt sämre nivå.

Hitta rätt formation och spelsystem

Sverige har under den senaste tiden testat några olika typer av formationer och spelsystem, dock med ganska dystra resultat. De har tidigare spelat med en uppställning på 4-4-2 under en längre tid, men valde nyligen att testa 4-3-3.

De kommer behöva testa lite olika alternativ för att hitta det som passar med nuvarande trupp.

Avgöra vilka spelare som har vad som krävs

Många spelare är fortfarande väldigt unga i den svenska truppen, och även om de har visat mycket i sina klubblag är det en helt annan press i landslaget. Därmed är det bara naturligt att de inte riktigt har hittat sina roller i landslaget. Men i takt med att tiden går kommer de naturligtvis att “spela in sig”.

Men vissa spelare kommer förmodligen inte att spela i landslaget om några år. Anledningen till detta är att vissa av dem inte riktigt har vad som krävs, alternativt att det tillkommer nya talanger vars färdigheter överträffar deras.

Föregående

De mest unika bettingmöjligheterna

De 10 mest kontroversiella tennisspelarna genom tiderna

Nästa