De 10 mest kontroversiella tennisspelarna genom tiderna

| |

Tennis är en racketsport som kan spelas individuellt eller i lag med två spelare. Spelet tros spelas för första gången på 1800-talet i England, Storbritannien. Spelets grundkoncept är att slå en boll med en racket på motståndarens plan på ett sådant sätt att motståndaren inte kan slå tillbaka bollen. Den spelare som inte kan returnera bollen får ingen poäng, medan motståndaren gör det. Racketen har snören som hjälper spelaren att slå bollen.

Tennisspelet styrs av Internationella tennisförbundet vars huvudkontor ligger i London, England, Storbritannien. ITF bildades för 108 år sedan, den 1 mars 1913, och för närvarande är 211 nationella föreningar medlemmar i förbundet. David Haggerty är ITF:s ordförande. ITF organiserar Grand Slam-tävlingar, årliga lagtävlingar för herrar (Davis Cup), damer (Billie Jean King Cup) och blandade lag (Hopman Cup) samt tennis- och rullstolstävlingar vid de olympiska och paralympiska sommarspelen på uppdrag av Internationella olympiska kommittén.

Topp 10 mest kontroversiella tennisspelare genom tiderna

Idrotten är inte främmande för kontroverser, oavsett om det handlar om fusk på planen, något aggressivt drag, olämpliga uttalanden eller kontroverser utanför planen. Vissa kontroverser visar sig vara till spelarens fördel och ger dem berömmelse medan andra smutskastar dem. Låt oss ta en titt på de 10 mest kontroversiella tennisspelarna genom tiderna.

10. Daniel Köllerer

Daniel Köllerer är en före detta österrikisk professionell tennisspelare född den 17 augusti 1983 i Wels, Österrike. Daniel var inblandad i många kontroverser som rasistiska kränkningar mot en brasiliansk spelare genom att kalla honom apa i juni 2010 och för matchfixning 2011. Han blev den första tennisspelare som fick livstidsförbud för matchfixning. Han dömdes till böter på 100 000 US-dollar av Tennis Integrity Unit för denna handling.

9. John McEnroe

John Patrick McEnroe Jr. är en amerikansk före detta professionell tennisspelare född den 16 februari 1959 i Wiesbaden, Tyskland. John var en mycket framgångsrik tennisspelare som uppnådde världsranking nr 1 i både singel och dubbel med 77 singel- och 78 dubbelvinster. Trots att John var en så bra spelare brukade han förbli kontroversiell på grund av sitt arroganta beteende gentemot domare och tennismyndigheter.

8. Jimmy Connors

James Scott Connors är en före detta amerikansk tennisspelare som är världstvåa och föddes den 2 september 1952 i Kalifornien, USA. James är en av de mest framgångsrika och framstående personligheterna i Tenni.s. Hans prestationer inkluderar åtta stora singeltitlar (ett gemensamt Open Era-rekord fem US Opens, två Wimbledons, en Australian Open), tre årsmästerskap och 17 Grand Prix Super Series-titlar. Han var mycket aggressiv när det gällde matcher och det beteendet var tydligt synligt med stolsdomare, allmänheten och hans motståndare. Hans aggressiva beteende gjorde honom till ett hett ämne för kontroverser.

7. Andre Agassi

Andre Kirk Agassi är en amerikansk före detta världstvåa i tennis, född den 29 april 1970 i Nevada, USA. Andre är åttafaldig major-mästare och olympisk guldmedaljör 1996 samt tvåa i sju andra Grand Slam-turneringar. Andre blev ett kontroversiellt ämne efter att hans självbiografi släpptes där han delade med sig av ämnen om sina drogproblem, sina lögner, sin olycklighet och andra saker som ingen visste.

6. Ilie Nastase

Ilie Theodoriu Năstase är en rumänsk före detta världstvåa i tennis som föddes den 19 juli 1946 i Bukarest, Rumänien. Ilie var den första spelaren som rankades som nummer 1 på den datoriserade ATP-rankningen. Năstase är en av de 10 spelare i historien som har vunnit över 100 totala ATP-titlar, varav 64 i singel och 45 i dubbel. Ilie brukade prata skit med spelarna, slå sönder racketar när han var arg och fick kritik för att han målade sitt ansikte svart i en dubbelmatch.

5. Marat Safin

Marat Mubinovitj Safin är en rysk pensionerad världstvåa i tennis, född den 27 januari 1980 i Moskva, Sovjetunionen. Marat hade ilskasproblem på banan som bland annat innebar att han kastade racketar i ilska och diskuterade med stolens domare. Han var också känd för sitt nattliv, festande och för att köra snabba och lyxiga bilar.

4. Andy Roddick

Andrew Stephen Roddick är en amerikansk före detta världstvåa i tennis som föddes den 30 augusti 1982 i Texas, USA. Andy slog ibland sönder sina motståndare, förolämpade stolens domare, förlorade poäng och fick straff av dumma skäl.

3. Michael Chang

Michael Te-Pei Chang är en amerikansk affärsman och före detta professionell tenni.s spelare född den 22 februari 1972. Chang är den yngsta manliga spelaren som vunnit en Grand Slam-turnering vid en ålder av 17 år 109 dagar. Han var föremål för kontroverser på grund av sin spektakulära comeback i finalen.

2. Ernests Gulbis

Ernests Gulbis är en lettisk professionell tennisspelare född den 30 augusti 1988 i Riga, Lettland. Gulbis är känd som tennisens vilda barn på grund av de kontroversiella uttalanden han gjort. Han brukade göra trash talk och tyckte att tenni,s borde vara som boxning och många spelare kom inte överens med honom.

1. Lleyton Hewitt

Lleyton Glynn Hewitt AM är en australisk professionell tennisspelare och tidigare världstvåa född den 24 februari 1981. Han var inblandad i en rasiststrid när han spelade mot James Blake i US Open 2001. Han uppträdde mycket intensivt i rätten vilket ledde till att han hamnade i kontroverser.

Föregående

Vad svenska fotbollslandslaget behöver göra under de kommande åren

Sport och spel inspirerar vårt ordförråd

Nästa