De mest unika bettingmöjligheterna

| |

Betting är en unik sport i sig då man ställer sina egna analytiska kunskaper emot professionella tävlingsmänniskor och lag. Men betting handlar inte bara om att få rätt, det handlar också om att ha roligt. Nedan lyfter vi fram några av de bettinginitiativen och möjligheterna som gör att vadslagning blir roligare än någonsin.

1. Tio tidningars tips

Om man vill vidga sina vyer så kan man kolla Spelaspels sajt för tio tidningars tips. Det väletablerade eventet erbjuder betting för såväl Stryktipset som Måltipset. Tidningarna tävlar genom att erbjuda enkelradsbidrag, och den person som tippar flest rätta enkelrader under året vinner. Vinnaren får sedan äran att skänka 13 000 kronor till en valfri förening som är kopplad till Svenska Spels sponsorsatsning Gräsroten.

De tio tidningarna är en blandning av välkända nationella tryckerier så som Expressen och TT, men även lokala- och regionala tidningar samt spelspecifika magasin. Överlag håller tio tidningars tips samma vinststatistik som om man hade spelat helt själv, vilket ligger kring 45–47% rätta tips.

2. Utanför sportens värld

Betting är en aktivitet som oftast är kopplad till idrottsevenemang, men självklart kan man även betta på icke-atletiska event. Ett snarlikt bettingevent är de stora musikfestivalerna som hålls i Europa varje år. Man kan betta på såväl Melodifestivalen som på Eurovision Song Contest, och bettingmöjligheterna är många.

Precis som i en fotbollsmatch så kan man betta på slutvinnaren, men även på faktorer så som huruvida ett bidrag når en viss poängsumma eller vilka som inte kvalificerar sig till finalen.

Likaså kan man betta på Sveriges stora demokratiska bransch. När det gäller riksdagsval så kan det jämföras med ett stafettlopp där de olika partierna kämpar för att hålla kvar sina kammarsäten. För att hitta mer information om höstens riksdagsval kan ni besöka Valmyndighetens officiella hemsida här.

3. Circl: Social betting

Det brittiska företaget Circl lanserades förra året som en ny, social bettingplattform. Appens tanke är att spelare ska kunna betta med och mot sina egna vänner under en match, istället för att tävla med digitaliserade vadhållningsagenter.

I applikationen tillåts upp till tio spelare per match, som spelar om de pengar gruppen bestämt på förhand. Appen analyserar en rad event under matchens gång, så som mål och varningar, och gör det på så sätt mer interaktivt än att bara betta om slutresultatet.

Circl kommer att göra det möjligt att underhålla såväl nördar som de vänner som är måttligt intresserade genom att göra betting till ett umgängesspel. Appen finns just nu endast i Storbritannien, men beräknas expandera på den europeiska kontinenten samt till Amerika under 2022.

Sammanfattning

Trots att det är lätt att koppla betting endast till idrott så kan det innebära så mycket mer. Genom att vidga bettingfältet så kan man göra det till en ännu mer social aktivitet där alla kan känna sig inkluderade. Vare sig det innebär att analysera Aftonbladets enkelrader ihop eller att diskutera sång och musik så finns det något för alla.

Föregående

5 största fotbollsnationerna

Vad svenska fotbollslandslaget behöver göra under de kommande åren

Nästa

Lämna en kommentar