Maxa OS-känslan med dessa enkla knep

| |

Den 4 februari är det äntligen dags för vinter-OS att äga rum, denna gången i Peking. Eftersom många av grenarna kommer att äga rum när merparten av oss sover, passar vi på att maxa OS-känslan med några enkla knep.

Knep #1 – Vrid upp spänningsmätaren lite extra

För de flesta kommer kanske nig inte detta som varken någon nyhet eller överraskning, men betting är ett klassiskt knep till att göra det hela “lite intressant”, som har funnits i årtusenden. Historiskt sett har det dock aldrig varit enklare.

I dag finns det nämligen massor av spelsidor online där man kan betta direkt från datorn, plattan eller mobilen. För den som är nyfiken på vilka av dessa som har bäst erbjudanden inför OS så finns här all information som man behöver.

Knep #2 – Tagga lite extra med världens filmmaraton

Under åren har det givetvis gjort flera filmer med OS i centrum, det är ju trots allt ett internationellt idrottsevenemang som traditionsenligt har arrangerats sedan 1924. Nu, när det arrangeras i Peking, kommer många höjdpunkter att ske under… obekväma tider för oss svenskar. Men frukta icke, det är här filmerna kommer in!

Med titlar som Eddie the Eagle, I Tanya och Cool Runnings. Solida filmer som kommer att inspirera och aktivera hjärnans idrottscentra. Andra tips på filmer är så klart komedin Blades of Glory och den rysligt intressanta dokumentären Red Army om det sovjetiska ishockeylandslaget.

Knep #3 – Tävla själv i OS (i spelens värld)

Precis som det har gjorts många filmer om vinter-OS finns det också många dator- och TV-spel på temat. Vad kan vara ett bättre sätt att försätta sig i OS-feeling om inte att tävla själv?

Nintendo har exempelvis gjort en hel serie under namnet Mario & Sonic at the Olympics,vi har klassiker som NHL och hyllade extremsport-spelet Steep, i vilket man verkligen kan utmana sina snowboard-kunskaper. På tal om snowboard, leta upp kultklassiker 1080, som släpptes till Nintendo 64 – snacka om nostalgi!

Knep #4 – Anamma årets värdnation

För den som verkligen vill gå all-in gäller det att tänka kreativt. Årets vinter-OS hålls som sagt i Peking, låt dig inspireras av detta. Kör en kinesisk matvecka, se några sköna Hong-Kong-filmer, lyssna in dig på dessa berömda kinesiska artister! Vi kanske inte kan åka till Peking, men vi kan göra vårt bästa för att ta Peking till oss.

Med dessa enkla knep hoppas vi att du får en underbar upplevelse av vinter-OS 2022.

Föregående

Lagen som vunnit damallsvenskan i fotboll flest gånger

Länder med flest vinter-OS guldmedaljer

Nästa

Lämna en kommentar