Malmö FFS bästa spelare genom tiderna

| |

Malmö FF har haft ett flertal spelare som föreningens fans alltid kommer minnas och det är inte alltid spelare som varit med i klubben längst, eller gjort flest antal mål. Det finns en lång lista med fotbollsspelare som hjälpt Malmö FF till att bli en av Sveriges klubbar som tar sig väldigt långt i turneringarna.

Malmö FF är som sagt en svensk fotbollsklubb och den har funnits sedan år 1910. Klubbens hemmaplan är Eleda Stadion vilket anses vara en av de största här i Sverige. Klubben tävlar i Sveriges största division Allsvenskan och har vunnit denna hela 25 gånger. Men i denna lista kommer vi fokusera på de bästa spelarna genom tiderna som varit med i Malmö FF.

5. Yksel Osmanovski

På femte plats kommer Yksel Osmanovski. Han började spela för Malmö FF som junior år 1987 och kom med i A-laget på mitten av 1990-talet. Osmanovski visade bland annat stor uppoffring och tog sig an en hel del grovjobb under matcherna. Han var kvar i A-laget fram till år 1998 och började spela för Bari vilket är i Italien istället. Han återvände dock till Malmö FF och spelade för dem mellan år 2004 till 2008. Innan han kom tillbaka till Malmö FF han denna offensiva mittfältare representera andra klubbar, som Bordeaux och Torino. Tiden i Malmö FF hann han dock spela 103 matcher och gjorde 21 mål.

4. Zlatan Ibrahimovic

På fjärde plats kommer en fotbollsspelare som de allra flesta av oss känner till, Zlatan. Han började spela hos Malmö FF redan som 13-åring och började A-laget när han var 17 år. Som 19-åring visade han verkligen vad han kunde i Allsvenskan. Han gjorde flera mål och hade sällan problem med att ta sig förbi försvararna i motståndarlagen. Zlatan är en av fotbollsspelarna som vunnit de flesta möjliga priser i de flesta klubbar han har spelat för. En aspekt som gjort honom till en av de bästa spelarna för Malmö FF är hans personlighet samt att han klarade att nå toppen relativt ung. Idag är Zlatan en stor förebild för många spelare som precis börjat med sporten. Han är dessutom fortfarande aktiv som fotbollsspelare idag och spelar i nuläget för AC Milan.

3. Markus Rosenberg

På tredje plats kommer Markus Rosenberg. Han började fotbollskarriären i juniorlaget hos Malmö FF och spelade där åren 1987 till 2000. Därefter gick han vidare till A-laget. Under sin första tid i föreningen gjorde han endast 8 mål och spelade 52 matcher. Han kom dock tillbaka till Malmö FF år 2014 och gjorde flera mål ända fram till 2019 när han valde att sluta med fotbollen. Under sin tid i Malmö FF var han med att ta flera SM-guld occh sammanlagt spelade han 156 matcher.

2. Niklas Skoog

På andra plats kommer Niklas Skoog som ersatte Zlatan i Malmö FF år 2001. Han fortsatte spela för föreningen fram till 2008. Under denna tiden deltog han i hela 112 matcher och gjorde 49 mål. Malmö FFs supportrar tyckte mycket om Skoog, speciellt efter att Malmö FF blev korade mästare år 2003. Niklas Skoog spelade 23 matcher och gjorde 22 mål.

1. Patrik Andersson

På första plats har vi valt att placera Patrik Andersson. Trots att han inte är spelaren med flest matcher eller mål under sin tid i Malmö FF, är han spelaren som visat att han verkligen brr sig om föreningen. Andersson spelade för Malmö FF år 1989 till 1992 samt åren 2004-2005. Åren där i mellan spelade han bland annat för England och FC Barcelona. Han anses vara en av de bästa backarna som någonsin spelat för Malmö FF.

Föregående

Kommer ett svenskt lag att spela gruppspel i Champions League

Sportorganisationer behöver se på sociala medier med nya ögon

Nästa

Lämna en kommentar