Bästa tennisspelarna genom tiderna

| |

Vilka är de bästa tennisspelarna genom tiderna? Det bror på vem man frågar. De flesta personer väljer helst en tennisspelare som kommer från sitt hemland. Men betyder det verkligen att den spelaren är bäst eller vill man endast vara lojal mot hemlandet? Det finns en rad med fantastiska tennisspelare runt om i världen. Efter att ha tagit en titt på några namn som hela tiden dyker upp när det gäller de bästa spelarna har vi kommit fram till denna listan över de bästa tennisspelarna.

5. Björn Borg

På femte plats över de bästa tennisspelarna kommer svensken Björn Borg. Han föddes år 1956 i Södertälje och spelade som proffs i 10 år, från 1973 till 1983. Björn Borg är bland annat känd för att vara en av de som lyckats vinna Wimbledon fem år i rad, och trots sin korta karriär kammade han hem hela 11 Grand Slam-titlar vilket är väldigt imponerande.

4. Rod Laver

Rod Laver, född år 1938 i Australien, blev tennisproffs år 1962 och pensionerades 1979. Trots att det är svårt att avgöra hur Laver skulle klara sig mot dagens spelare är det inte konstigt att han får en fjärde plats på listan. Mellan 1964 till 1970 rankades nämligen Laver som världsetta och han är den tennisspelare med flest karriärstitlar, runt 200 stycken, vilket är något få tennisspelare kan säga att de har. Han är dessutom den enda tennisspelaren som vunnit Grand Slam två gånger, varav en gång var som amatör.

3. Pete Sampras

Pete Sampras föddes år 1971 i Maryland, USA och började spela tennis professionellt redan som 17-åring. Sampras tennishistoria är, enligt många, rätt svår att bestämma. Under karriären vann han tre av fyra Grand Slam-turneringar. Han dominerade verkligen på vissa spelytor men kämpade på andra. Pete Sampras ansågs dock vara den bästa tennisspelaren genom tiderna år 2002 när han valde att gå i pension. Han var både världsetta och toppade på världsrankningen i hela 6 år. Vid den tiden var Sampras 14 Grand Slam-titlar dessutom rekordet. På grund av detta får han en tredje plats på listan.

2. Rafael Nadal

På andra plats kommer Rafael Nadal som skulle kunnat ta en första plats om det inte vore för hans återkommande skador på knän och handleder. Han hade redan vid 33-års ålder 19 Grand Slam-titlar och räknas som en av de största lerbanespelare genom alla tider. Nadal föddes år 1986 i Spanien och började spela som proffs år 2001. Så länge han kan undvika fler skador är chansen stor att han kommer kunna slå Federers rekord och ta över första plats över de bästa tennisspelarna.

1. Roger Federer

Med ett rekord på hela 20 Grand Slam-titlar är det inte konstigt att Roger Federer hamnar på första plats. Detta rekordet uppnådde han dessutom redan vid 38-års ålder. Federer föddes år 1981 i Schweiz och började spela professionellt på slutet av 1990-talet. Federer låg rankad som världsetta under 310 veckor vilket är väldigt imponerande. Dessutom fortsätter han fortfarande att tävla på några av de högsta nivåerna inom tennis. Trots att det idag finns yngre spelare som börjar slå honom är hela hans karriär ett riktigt bevis på hans otroliga förmåga.

Längsta fotbollsspelarna i världen 2021

Nästa

Lämna en kommentar