Kommer Zlatan att hjälpa AC Milan till Serie A-titeln?

| |

Zlatan Ibrahimovic är en fantastisk fotbollsspelare, något de flesta skulle hålla med om. Få andra spelare har uppnått samma framgångar inom sporten, och ännu färre har lyckats hålla en lika hög nivå i över 20 år. När vi tar en tillbakablick på Zlatans karriär är den inget annat än fantastisk. Han har vunnit ligatiteln i de flesta lag han har spelat i, följt av massvis med andra prestigefulla tävlingar och evenemang.

Han börjar dock närma sig slutet av sina karriär, därmed är det många som undrar om man verkligen kommer att kunna hjälpa AC Milan att ta Serie A-titeln under årets upplaga. Just nu leder de ligan, men har ett flertal svåra matcher kvar att spela. Enligt de odds som finns för betting är AC Milan favoriter att vinna, men det finns ett flertal matcher kvar att spela. Därmed är det inte säkert att oddsen kvarstår när du kollar, även om AC Milan onekligen är stora favoriter att ta hem pokalen under denna säsong.

Zlatan är fortfarande en av världens främsta spelare

Zlatan är onekligen en av världens främsta spelare genom tiderna, och är fortfarande aktuell på den högsta nivån inom branschen. Han har tappat en del av sin snabbhet och smidighet, men är smartare än någonsin, vilket är en av de största anledningarna till varför han lyckas prestera på den högsta nivån.

Han är även en målskytt av rang, och även om han ännu inte är en av de allra främsta i världen genom tiderna, finns det fortfarande hopp för att han letar sig in på listan.

Om Zlatan får spela under de kommande matcherna är därmed sannolikheten hög för att han kommer att ha ett finger med i både det defensiva och offensiva spelet, vilket mycket väl kan leda till att AC Milan står som vinnare när Serie A är slut för säsongen.

Det finns frågetecken kring skadeläget

Tyvärr har Zlatan varit skadad en hel del under de senaste åren, och åkte på en tråkig skada under februari 2022. Det verkar som att han har repat sig ganska bra än så länge, men det krävs en hel del tur för att han ska fortsätta vara skadefri under resterande del av säsongen.

Om Zlatan lyckas hålla sig skadefri är dock sannolikheten hög för att han kommer att kunna prestera på den allra högsta nivån, och därmed hjälp AC Milan att stå som vinnare när säsongen är slut.

Det finns många andra spelare som kommer att ha ett finger med i spelet

Även om det skulle vara så att Zlatan inte får möjlighet att hjälpa AC Milan på slutspurten, finns det ganska många andra spelare som är skickliga nog att göra det. Olivier Giroud är ett ypperligt exempel på detta. Även om vi får se Zlatan spela under de kommande matcherna får vi inte glömma bort att fotboll är en lagsport som kräver en hög nivå av samarbete.

AC Milan ställs inför många tuffa sammandrabbningar inom den kommande framtiden

Att spela mot Lazio är aldrig enkelt. Det är ett lag som just nu är väldigt duktiga på att göra mål, och har faktiskt gjort fler mål i ligan än AC Milan än så länge, trots att de ligger hela 14 poäng bakom. Därmed kommer AC Milans försvarslinje att få jobba extra hårt under denna sammandrabbning, och hoppas på att Zlatan och kompani kan göra vad som krävs för att producera fler mål framåt.

Sannolikheten är hög för att AC Milan kniper titeln hur eller hur

Med tanke på att AC Milan är klara serieledare med endast ett fåtal matcher kvar, är sannolikheten hög för att de kommer att vinna ligan hur eller hur. Med tanke på deras heta säsong kommer de förmodligen att kunna hålla ledningen utan Zlatan, men kommer självklart att kunna prestera betydligt bättre om de får hjälp av en av världens främsta målgörare genom tiderna.

Nu väntar vi med spänning för att se hur de sista matcherna i Serie A utspelar sig, och om Zlatan lyckas leda AC Milan till vinst eller inte!

Föregående

Vill du börja hålla på med sport? Gör då följande

Flest mål i fotbollslandslaget

Nästa

Lämna en kommentar