Höjdpunkter inom Hockey-VM att se fram emot i höst

| |

Trots riskerna är hockey en populär sport för både åskådare och deltagare. Den är en viktig del av många kulturer och har producerat några av världens bästa idrottare. Hockey är en snabb och spännande sport som kräver skicklighet och uthållighet. Spelarna måste kunna stå emot tacklingar, hantera pucken med precision och i princip kunna dansa på skridskorna. Det är snabba puckar som gäller helt enkelt och det är just därför så många fastnar för just hockey.

Hockey VM är en av de största sportevengemangen i världen och följs av hängivna fans såväl som noviser. Det finns mycket att tänka på inför säsongen för både spelare och fans, här kan du hitta allt du behöver inför Hockey-VM – på ett och samma ställe.

Sommarens Hockey-VM för damer

Många ser fram emot damernas hockey-VM nu i sommar. Den 25 augusti 2022 kör VM för damerna igång och Sverige möter grannarna Danmark. Detta blir en otroligt spännande match. Sist möttes lagen i OS då svenskorna fick jobba hårt för att kamma hem segern. Efter det ska Sverige ta sig igenom Tyskland, Ungern och Tjeckien för att förhoppningsvis ta sig till finalen i september. Det är många som väntar med spänning för att se hur Sveriges damer kommer spela i år.

Junior VM

Vi får självklart inte glömma juniorerna, det är här man kan se både väntade och oväntade talanger ta sin plats inom hockeyvärlden. Juniorkronornas VM-trupp är presenterad och turneringen drar igång 9 augusti i Edmonton, Kanada.

Det har varit mycket om och men kring vilka spelare som skulle få vara med och tävla i årets junior VM. På grund av att turneringen behövts flyttas fram har nämligen vissa av spelarna vuxit ur junior-kläderna, i alla fall rent teoretiskt. På grund av förseningen har dock internationella ishockeyförbundet bestämt att spelare som är över junioråldern får vara med och spela.

3 svenskar invalda till Hockey Hall of Fame

Till hösten kommer även den efterlängtade galan hållas för att välja in sex nya spelare i Hockey Hall of Fame. Om du inte redan vet, så är Hockey Hall of Fame ett museum beläget i Toronto i Kanada som etablerades år 1943. Museet är uppbyggt kring betydelsefulla personer inom ishockey och det är verkligen en ära att bli invald. Fyra svenska stjärnor har redan sedan tidigare strålkastarna på sig i Hockey Hall of Fame och i år har ytterligare tre svenskar valts in! Dessa är de oförglömliga tvillingarna Henrik och Daniel Sedin följt av stjärnspelaren Daniel Alfredsson. Alla tre har avslutat sina karriärer för ett antal år sedan men de lever kvar som legender inom hockeyn, nu och för alltid. 

Föregående

De 5 största ishockeynationerna

De 4 populäraste sporterna att betta på i Sverige

Nästa

Lämna en kommentar