De 4 populäraste sporterna att betta på i Sverige

| |

Svenska folket har alltid tyckt om att betta på sport, men på senare år så har intresset vuxit ännu mer. Även om det är fotboll som är det absolut populäraste valet bland många spelare i Sverige så finns det andra sporter som också är populära hos spelbolagen.

Ja, den svenska spelmarknaden har kommit väldigt långt. Idag så är det inte bara Svenska Spel som finns tillgängligt för den som är intresserad av att spela utan man kan välja mellan ungefär 200 olika casinon och spelbolag och det finns även gott om bettingsidor med Trustly. Här nedanför så kommer vi att gå igenom de 5 populäraste sporterna bland svenska bettare.

Fotboll

Som vi tidigare nämnde så är fotboll den absolut populäraste sporten att betta på. Här hittar vi engelsk fotboll i den absoluta toppen, någonting som förstärks av att stryktipset fortfarande är mycket populärt både i den lite äldre generationen såväl som hos äldre spelare. Även svensk fotboll är ett populärt val när det kommer till betting.

Ishockey

Fotboll må vara vår nationalsport, men Sverige andas ishockey. SHL är den tredje bästa ligan i världen och Sverige är en riktig maktfaktor inom världsishockeyn. Även om det är många som tycker om att titta på NHL när möjligheten finns så innebär de sena nätterna när matcherna spelas att det är många som inte har möjligheten att titta på världens bästa liga. Därför är det oftast SHL eller mästerskapshockey som gäller när det bettas.

Tennis

Sverige har en stark tennistradition och det är många som spenderar hela dagar framför sin TV när det är en stor turnering som visas. Tennis är faktiskt en av de absolut populäraste sporterna att spela på globalt och även i Sverige så är det oerhört populärt. Här är det primärt de största turneringarna såsom Wimbledon och Franska Öppna som gäller.

Trav

Trav kanske inte riktigt känns som en traditionell sport alla gånger, men intresset kring att spela på hästar är enormt i Sverige. Till skillnad från många andra länder så är det trav som är det absolut populäraste i vårt land, medans andra platser såsom USA och Storbritannien föredrar galopp.  Att spela på trav är en härlig helgstradition för många och det går att spela på hästar utan att behöva spendera astronomiska summor för att göra det. Idag så finns det även en hel del resurser för dig som vill lära dig mer om trav och vad de olika uttrycken betyder. Travet håller på att moderniseras och fler unga människor börjar få upp ögonen för det.

Föregående

Höjdpunkter inom Hockey-VM att se fram emot i höst

De populäraste utländska ligorna att följa bland svenskarna

Nästa

Lämna en kommentar