Flest poäng i NBA – hitintills (Januari 2023)

| |

När det kommer till basket har NBA under flera år ansetts vara en av de bästa ligorna i världen, och det ser ut att förbli så. Det är därför inte konstigt att de bästa basketspelarna går att hitta i just NBA. Men eftersom ligan har haft och fortsätter har så många fantastiska spelare är det svårt att utse vem som egentligen är bäst. Speciellt eftersom många spelare inte kommer från samma era och spelade därför under helt olika förutsättningar.

Men trots att det är nästan omöjligt att utse vem som är bäst, är det inte lika svårt att se vilka spelare som gjort flest antal poäng. Här kommer sju NBA-spelare med flest poäng i NBA.

7. Wilt Chamberlain – 31 419

På sjunde plats kommer Wild Chamberlain som under sin karriär gjorde 31 419 poäng. Han började sin karriär på slutet av 1950-talet med Harlem Globetrotters och avslutade basketkarriären år 1973 med LA Lakers. Under en match lyckades Chamberlain göra hela 100 poäng under en match vilket har lett till att många anser att han är en av de bästa spelarna någonsin som spelat i NBA.

6. Dirk Nowitzki – 31 560

På sjätte plats kommer basketspelaren Dirk Nowitzki med en totalpoäng på 31 560. Han blev draftad till Milwaukee Bucks år 1998 men blev utbytt till Dallas Mavericks där han spelade från 1998 till 2019. Nowitzki blev utsedd som MVP år 2011 efter han var med och vann med Dallas Mavericks. Han har även blivit utsedd till den bästa basketspelaren i Europa av en italiensk tidskrift fyra år i rad.

5. Michael Jordan – 32 292

På femte plats kommer den välkända spelaren Michael Jordan med en totalpoäng på 32 292. Han blev draftad år 1984 till Chicago Bulls där han var med och tog sex mästerskap i rad. På just över 1000 matcher var Jordan dessutom en av de aktiva spelarna som tog just över 30 poäng varje match.

4. Kobe Bryant – 33 643

På fjärde plats kommer Kobe Bryant med 33 643 poäng. Han var en väldigt renodlad poänggörare och en explosiv spelare. Han började spela i high school och lyckades därefter komma in i NBA redan som 17-åring. Han spelade för LA Lakers hela sin karriär vilket slutade år 2016. Bryant var även med och vann guld i OS två gånger.

3. Karl Malone – 36 928

På tredje plats med 36 928 poäng kommer den före detta spelaren Karl Malone, även kallad för ”The Mailman”. Smeknamnet fick han efter att han var en spelare som alltid levererade. Han spelade sammanlagt 19 säsonger varav 18 av dessa med Utah Jazz. Därefter slutade han sin karriär med att spela en säsong för LA Lakers.

2. LeBron James – 38 230

På andra plats kommer LeBron James med en totalpoäng på 38 230. Dock är James fortfarande aktiv som spelare vilket innebär att chansen är stor att han under våren kommer hamna på första plats över mest poäng inom NBA. James sägs ha en fantastisk förmåga att alltid spela på en väldigt hög nivå samtidigt som han hjälper medspelarna att prestera bättre. Under sin karriärhar han hittills vunnit fyra titlar inom NBA och detta med tre lag.

1. Kareem Abdul-Jabbar – 38 387

På första plats kommer Kareem Abdul-Jabbar. Under sin karriär gjorde han hela 38 387 poäng. Abdul-Jabbar började spela redan i college. Han blev år 1969 draftad till Milwaukee Bucks där han spelade fram till år 1975. Därefter fortsatte han sin karriär med Los Angeles Lakers fram till år 1989. Under tiden han spelade för LA Lakers var han med och vann hela fem mästerskap av sex stycken.

Se aktuell lista här

Föregående

Sportspel växer i popularitet

De 6 mest kontroversiella tennisspelarna genom tiderna! 

Nästa

Lämna en kommentar