De 6 mest kontroversiella tennisspelarna genom tiderna! 

| |

Många av världens mest kända tennisspelare har gjort sig kända både på planen, men även utanför. Flera skandaler har utspelat sig under matcher mellan spelare framför hela världen, som både chockat och skakat om tennisvärlden.  

Vi har listat de 6 mest kontroversiella tennisspelarna genom tiderna! 

6. Andre Agassi 

Här har vi en av världens bästa tennisspelare någonsin med 8 grand slam i bagaget och oförglömliga färdigheter på planen.  Under 90-talet dominerade han tennis som sport med sin karisma, sina klädval och attityd. Han var en riktig showare på planen som verkligen visste hur man tar en publik.  

Men utanför planen såg hans liv annorlunda ut. Hans drogproblem, lögner, missunnsamhet och hur olycklig han var avslöjade han själv i sin biografi. Där skrev han även om sin avundsjuka och hårda ord för sina tennisrivaler Michael Chang och Boris Becker. 

5. Marat Safin 

Alla stora tennisspelare har haft en kombination av både skicklighet på planen och en stark personlighet när de spelar och Marat Safin är inget undantag. Med en stark personlighet kommer tyvärr även ofta ett hett temperament. Marats temperament och humör på planen när han förlorade matcher var hans nedgång.  

Där andra spelare lyckats behålla sitt lugn även under stressade situationer eller vid förlust, spottade Marat Safin ut sina förolämpningar och förstörde tennisrack. Han levde även upp till sin rockstjärnestatus utanför planen med dyra bilar, nattklubbar och vackra kvinnor vid sin sida och dessa kombinationer sätter honom på en femteplats på listan över de mest kontroversiella tennisspelarna någonsin. 

4. Michael Chang 

Michael Chang gjorde sig ett namn på tennisplanen genom att provocera och förvirra sina motståndare under matcher. Under stora matcher, inte minst mot sin rival Ivan Lendl, lyckades Michael vända en match med hjälp av sina oväntade taktiker och vann sedan sin första och enda grand slam titel.  

Hans teknik var en blandning av skämttaktiker tillsammans med oväntade drag på planen som resulterade i att hans opponenter tappade fokus.  

3. Andy Roddick 

Andy Roddick, den amerikanske tennisspelaren som i de flesta turneringar nått ända fram till final, var minst lika känd för sin talang som sitt oberäkneliga humör. Vid matcher där han uppenbarligen låg efter, kunde hans humör skifta högt och lågt, vilket gjorde att varken publik eller spelare visste vad de kunde förvänta sig av honom.  

Det kunde visa sig i bland annat förolämpningar mot både domare och spelare. Detta gjorde honom högst opopulär både hos åskådare och andra stora namn i tennisvärlden. 

2. Lleyton Hewitt 

Lleyton Hewitt är den australienske tennisspelaren som gjort sig ett namn för att häckla spelare på planen. Hans intensitet på planen var inte alltid till hans fördel, vilket skulle visa sig speciellt under en match mot rivalen Juan Ignacio Chela. År 2005 under en match de spelat mot varandra provocerade Hewitt motståndaren Chela till den punkt att Chela spottade Hewitt på ryggen när de satte sig ned.   

Publiken blev delade i vem som egentligen felat där några stod på Hewitts sida, medan andra tyckte att Chelas respons var berättigad på grund av Hewitts barnsliga beteende och hemska temperament.  

1. Ernests Gulbis 

Ernests, eller wild child som han kallas i tennisvärlden är en av de mest kontroversiella tennisspelarna någonsin. Hans dåliga attityd på och utanför planen, samt hur han pratat dåligt om andra spelare är bara några av anledningarna till att han korats till den mest kontroversiella tennisspelaren någonsin.  

Detta tillsammans med hans oberäkneliga beteende under matcherna har gjort att väldigt få andra tennisspelare kommer överens med honom.  

Föregående

Flest poäng i NBA – hitintills (Januari 2023)

Flest mål genom tiderna i NHL

Nästa