De populäraste utländska ligorna att följa bland svenskarna

| |

Sverige är ett sporttokigt land. Våran ishockeyliga tillhör de bästa i världen och även om nivån på Allsvenskan lämnar en hel del att önska så väger läktarkulturen upp för det med råge. Men det är inte bara svenska sporter och ligor som tävlar om TV-tid från svenskarna.

Ja, om du tycker om att titta på sport från utlandet med jämna mellanrum så är du långt ifrån ensam. Tack vare streaming och specialiserade kanaler så är det idag enklare än någonsin att ta del av den bästa sporten i världen. Det går även att betta på dessa sporter direkt från Sverige på svenska casinon, och många erbjuder även betting med BankID. I den här texten kommer vi berätta om några av de populäraste ligorna att följa bland svenskarna.

Premier League

Premier League är (förmodligen) den allra bästa fotbollsligan i världen. Här spelar de bästa spelarna i världen och det globala intresset är enormt. Även i Sverige så älskar vi Premier League, någonting som började redan på 80-talet med tipsextra. Många har ett lag som man hejar på och är därmed hängivna supportrar till lag i Premier League. Pengarna som finns i Premier League är nästan omöjliga att förstå och de bästa spelarna kan tjäna miljontals kronor i månaden.

Serie A

Även om Serie A inte avnjuter samma intresse bland svenskarna som Premier League så är det fortfarande många som föredrar den Italienska fotbollen över Premier League. Fotbollen i Serie A är verkligen ingenting att rynka på näsan åt även om det inte är lika tätt på enorma profiler.

Formel 1

Även om Formel 1 kanske inte är en traditionell liga på samma sätt som de andra på den här listan så är det fortfarande en oerhört populär sport att följa bland det svenska folket. Formel 1 är en global sport med hundratals miljoner tittare över hela världen och det finns gott om svenskar som är enorma fans. 

NHL

Den svenska nationalsporten må vara fotboll, men det är fortfarande många som föredrar hockey. När det kommer till hockey så finns det ingen liga i världen som kan slå det som NHL erbjuder. Farten är helt otrolig och skickligheten bland spelarna går nästan inte att förstå. Många som följer NHL gör det dock i efterhand eftersom att många av matcherna spelas mitt i natten och ofta under vardagar, någonting som gör det svårt att följa helt och hållet.

Föregående

De 4 populäraste sporterna att betta på i Sverige

Topp 10 största sumobrottarna någonsin

Nästa

Lämna en kommentar