De 8 längsta basketspelarna i NBA 2022!

| |

Att basketspelare är långa är en förutsättning för sporten. Men även här finns det grader av vad som anses vara en normal längd för en spelare och vad som faktiskt skiljer sig från mängden. Vilka är NBAs längsta basketspelare i historien och hur långa är dem egentligen? 

Vi listar de 8 längsta basketspelarna i NBA 2022!  

8. Pavel Podkolzin, 2,26 m 

Den ryska basketspelaren Pavel gjorde sin debut i NBA för Dallas Mavericks år 2005, men spelet i NBA blev kort, då han 2006-07 började spela i det ryska Super League där han spelar än idag. Han når åttonde plats på vår lista och har en längd på 2,26 m, som flera andra spelare på samma lista.  

Att han fortfarande är en aktiv spelare, 37 år gammal gör honom även till en av de äldsta spelarna idag. 

7. Chuck Nevitt, 2,26 m 

Charles Goodrich Nevitt är en amerikansk före detta professionell basketspelare som var aktiv från år 1982-1994. Han har spelat för några av de äldsta lagen som exempelvis Los Angeles Lakers och Chicago Bulls och har även han en längd på 2,26 m. 

Under sina år spelade han 155 matcher och än idag är hans smeknamn Chuck välkänt av många NBA fans världen över.  

6. Sim Bhullar, 2,26 m 

På sjätte plats med samma längd som både Nevitt och Podkolzin hamnar den kanadensiska spelaren Sim Bhullar. Hans rötter är från Indien och är den första NBA spelare med indisk härkomst.  

Hans NBA karriär startade år 2014 när han började spela för Sacramento Kings och är idag en av NBAs allra längsta spelare. 

5. Yao Ming, 2,29 m 

Den före detta spelaren Yao Ming är förutom en av de längsta basketspelarna i världen även den längsta NBA spelaren med kinesiskt påbrå. Hans karriär startade år 1997 och slutade år 2011 med spel för bland annat Houston Rockets fram till 2011 då han lade basketskorna på hyllan.  

4. Shawn Bradley, 2,29 m 

Även Shawn Bradley har en längd på hela 2,29 m och hamnar på fjärde plats för de längsta NBA spelarna i historien med samma längd som Yao Ming. Denna basketspelare har dubbelt medborgarskap – amerikanskt och tyskt och slutade sin karriär år 2005.  

Under sin karriär hann han bland annat spela för New Jersey Mets, Dallas Maverick´s och Philadelphia 76ers. 

3. Slavko Vranes, 2,29 m 

Den Montenegro-födda professionella basketspelaren Slavko Vranes hamnar på en tredjeplats av längsta spelarna i NBA. Han spelade för New York Knicks under en säsong innan han lämnade NBA. Förutom spel i NBA har han även representerat det montenegrinska basketlandslaget. Han lämnade dock sporten år 2018, men står än idag som en av de längsta spelarna i världen.  

2. Manute Bol, 230,5 m 

Den sudanfödda amerikanska basketspelaren Manute Bol har en imponerande längd på hela 230,5 meter och har fått en plats i Guiness Världsrekord för sin längd. Han missar därmed förstaplatsen med en halv centimeter.  

Under sin karriär från år 1985-1996 hann han spela för fyra olika NBA lag och är än idag en av världens längsta basketspelare någonsin. 

1. Gheorghe Muresan, 2,31 m 

På förstaplatsen av listan på de längsta basketspelarna i NBAs historia hittar vi ingen mindre än den rumänska spelaren Gheorghe Muresan med en längd på hela 2,31 meter. En del källor hänvisar även att han skulle ha en längd på 2,33 meter. Vilken som egentligen stämmer är en bra fråga, men faktum kvarstår att han är NBAs längsta spelare någonsin! 

Förutom att toppa listan över de längsta spelarna så håller han rekordet i sitt hemland Rumänien som den längsta personen i landet. Han startade sin karriär år 1993 och gick i pension år 2006 och har bland annat spelat för Washington Bullets. 

Föregående

De 10 bäst betalda fotbollsspelarna i världen 2022!

Borde The Lakers tanka deras säsong?

Nästa

Lämna en kommentar