De 10 bäst betalda fotbollsspelarna i världen 2022!

| |

Fotboll är världens mest populära sport med över 250 miljoner fans världen över. Det är därför heller inte så konstigt att fotbollsspelare tjänar en enorm summa på sporten. Förutom lön från sina klubbar så tjänar fotbollsspelare idag även mycket på reklam och samarbeten. Detta gör att årslönen för många spelare kan nå astronomiska summor.  

Vi listar i denna artikel de 10 bäst betalda fotbollsspelarna i världen 2022!  

10. David De Gea, $27 miljoner 

David De Gea, Manchester Uniteds målvakt ligger på tionde plats på listan av de bäst betalda fotbollsspelarna i världen. Han är även den bäst betalda målvakten i världen just nu med en årslön från Manchester United på cirka $24 miljoner.  

Utöver sin klubblön har han goda samarbeten med både Adidas och PepsiCo som gör att han tjänat ytterligare $3 miljoner i år. 

9. Robert Lewandowski, $28 miljoner 

Den polska fotbollsspelaren Robert Lewandowski ligger på en stadig niondeplats med en lön från sin klubb Bayern München på $24 miljoner. Han är listad som Polens högst betalda spelare och tjänade ytterligare $4 miljoner på samarbeten och reklam i år.  

Förutom en stjärna på planen är Robert även en fena på Tik Tok, med hela 3 miljoner fans som följer hans konto. 

8. Gareth Bale, $29 miljoner 

Gareth Bale fick sitta en hel del på bänken i fjol för Real Madrid, men i år har det gått betydligt bättre med spel. Bale har en åttondeplats på listan över de bäst betalda spelarna i år med en årslön från Real Madrid på $23 miljoner.  

$6 miljoner extra har Gareth även tjänat in under året som gått med flera olika samarbeten med bland annat Adidas och för golfutrustning, då han är en aktiv spelare själv. 

7. Antoine Griezmann, $33 miljoner 

FC Barcelonas franska spelare Antoine Griezmann tjänade bara i år $28 miljoner från storklubben och är idag en av de bästa anfallarna i världen. Förutom att vara en storspelare på planen tjänar han en rejäl hacka tillsammans med sina partners utanför klubben.  

Han har bland annat ett samarbete med Huawei och Puma, som gett honom $5 miljoner extra i år. 

6. Paul Pogba, $34 miljoner 

Paul Pogba, tjänar även han $28 miljoner från sin klubb Manchester United, och förutspås att göra ännu bättre ifrån sig inför det uppkommande året. Förutom fotbollslön och bonus från sin storklubb arbetar Pogba mycket med välgörenhet.

Ett av hans projekt är att förse flera delar av Afrika med rent dricksvatten. $6 miljoner extra tjänar den franska spelaren på sina samarbeten med bland annat Pepsi och Adidas. 

5. Mohamed Salah, $37 miljoner 

Nu börjar vi närma oss förstaplatsen av bäst betalda spelare och på en femte plats hittar du ingen mindre än den egyptiske spelaren Mohamed Salah. Med spel för hans Premier Leagueklubb Liverpool tjänade han $24 miljoner i år.

Med ett stort samarbete med Vodafone och Adidas har han även kammat in hela $13 miljoner i reklamsamarbeten.  

4. Kylian Mbappe, $42 miljoner 

Den unga franska spelaren Kylian Mbappe går från klarhet till klarhet. Hans nuvarande klubb Paris Saint-Germain betalade honom $20 miljoner för detta år och hela $8 miljoner i bonus för hans goda spel i klubben. 

Inte nog med en bonus har Kylian även tjänat så mycket som $14 miljoner genom att vara ansiktet utåt för bland annat klockmärket Hublot och sportmärket Nike.  

Med ett nytt kontrakt för tre år framöver förväntas hans årslön gå upp till $128 miljoner?! för säsongen 2022/2023, vilket gör att han nästa år kommer toppa listan över de bäst betalda spelarna i världen.

3. Neymar, $95 miljoner 

På en tredje plats kommer vi upp i de astronomiska summorna, med ingen mindre än Neymar. Som en av världens bästa fotbollsspelare tjänade han med flytten från Barcelona till PSG hela 76 miljoner bara i år.  

$19 miljoner utöver detta fick han in genom bland annat Red Bull, Panasonic, Gilette, Nike med flera. Att vara ansiktet utåt för flera av världens mest kända varumärken har definitivt visat löna sig.

2. Cristiano Ronaldo, $120 miljoner 

Att CR7, Cristiano Ronaldo hamnar på en stark andraplats på listan över de bäst betalda fotbollsspelarna i världen 2022 är förmodligen ingen nyhet, men visste du att han tjänar nästan lika mycket på samarbeten och reklam som han gör för sitt spel på planen?  

I år har han tjänat cirka $70 miljoner genom sin lön och bonus, och hela $50 miljoner på sina nära samarbeten, parfymer, klädmärken och mycket mer. Han har även ett livstidskontrakt med Nike värt hela $1 biljon. 

1. Lionel Messi, $130 miljoner 

Den argentinske magikern Messi är en värdig vinnare av platsen för den bäst betalda fotbollsspelaren i världen 2022. Efter sin flytt från Barcelona till PSG i augusti så förväntas han tjäna ännu mer om han väljer att stanna permanent i klubben.  

Av PSG fick han en lön på hela $97 miljoner och ytterligare $33 miljoner för sina samarbeten med bland annat Adidas, Tata Motors och Huawei. Kort och gott är Lionel Messi överlägset världens bäst betalda spelare 2022! 

Föregående

Lär dig betta på allt från fotboll till ishockey

De 8 längsta basketspelarna i NBA 2022!

Nästa

Lämna en kommentar