Flest mål genom tiderna i NHL

| |

NHL är Nordamerikas allra högsta ishockeyliga och världens allra högst rankade när det kommer till kvalité. Ligan grundades år 1917 och har sedan dess haft världens bästa hockeyspelare. Hur man bestämmer vilken spelare som är bäst kan variera lite, det finns vissa spelare som gjort väldigt få mål, men har varit bäst när det kommer till assists. Det allra vanligaste sättet att utse de bästa spelare är hur många mål de gjort under sin karriär. I den här listan har vi tagit en titt på just detta och listat de fem spelare som gjort flest mål genom tiderna i NHL.

Wayne Gretzky har länge legat på första plats och gör det även i denna lista. Men Alexander Ovechkin börjar faktiskt närma sig i antal mål han gjort. Ovechkin är dessutom den enda aktiva spelaren i denna lista. Det skulle inte överraska oss om han i framtiden kommer ta över första plats.

5. Brett Hull – 741 mål

På femte plats kommer Brett Hull med 741 mål. Han var aktiv mellan år 1986 till 2005 och anses vara en av ishockeyns bästa målskylltar genom tiderna. Förutom att han gjort 741 mål i sin karriär var Hull även med och vann två Stanley Cups. Säsongen 1990/91 var en av Hulls allra bästa säsonger, han gjorde då under spelåret hela 86 mål, vilket är någonting väldigt få andra spelare klarar av.

4. Jaromir Jagr – 766 mål

På fjärde plats med 766 mål kommer Jaromir Jagr. Han började spela i NHL år 1990 och har sedan dess representerat flera olika lag, och anses ha varit en av de mest avgörande spelare för alla lagen. Men det var när han spelade för Pittsburgh Penguins som han vann respekt från NHL-ligan när han var med och vann två titlar. Jagr är bland annat känd för att göra både matchavgörande och vackra mål. Men det är hans mentalitet om att alltid försöka förbättra sitt spelande som separerar honom från andra spelare. Trots att han officiellt avslutade sin karriär 2017 har han hoppat in och spelat några gånger sedan dess.

3. Gordie Howe – 801 mål

På tredje plats kommer Gordie Howe med 801 mål. Han låg länge på andra plats i listan över flest mål i NHL, men på slutet av 2022 knuffades han ner till tredje plats av Ovechkin. Han var aktiv i NHL mellan år 1946 till 1971 och mellan år 1973 till 1980, men valde även att återkomma år 1997 för en match. Han var då 69 år gammal.

Förutom sitt stora målrekord är Howe även känd för att ligga bakom fenomenet ”The Gordie Howe Hattrick”. Det är när en ishockeyspelare står för assist, gör ett mål och hamnar i slagsmål under en enda match.

2. Alexander Ovechkin – 802 mål

På andra plats kommer Alexander Ovechkin som började spela professionellt år 2004. Han är den enda spelaren på listan som fortfarande är aktiv. Hittills har han gjort 802 mål, varav de två sista målen gjorde han år 2022 vilket ledde till att han tog över andra plats från Gordie Howe. Det innebär att om det fortsätter gå så bra som det gör för honom kommer han kanske ta första plats på listan.

1. Wayne Gretzky – 894 mål

På första plats kommer ishockeyspelaren ”The Great One”, eller Wayne Gretzky som han egentligen heter. Under sin karriär gjorde Gretzky hela 894 mål vilket är väldigt imponerande. Gretzky började spela som proffs år 1978 och avslutade sin karriär år 1999, och förutom sitt imponerande målrekord var han även med och vann Stanley Cup fyra gånger, All Star-matcher 18 gånger och fick hela 9 MVP-utmärkelser.

Föregående

De 6 mest kontroversiella tennisspelarna genom tiderna! 

De 10 tyngsta NBA-spelarna någonsin

Nästa

Lämna en kommentar