De 10 minst utövade sporterna i världen! 

| |

Sportvärlden är fylld med en mångfald av aktiviteter som människor älskar att utöva, titta på och tävla i. Vissa sporter är enormt populära och drar miljoner åskådare och utövare, medan andra fortfarande kämpar för att få uppmärksamhet.  

I den här topplistan ska vi utforska några av de 10 minst utövade sporterna i världen. 

10. Schackboxning 

Schackboxning är en udda hybrid av schack och boxning. I denna sport måste utövarna tävla i båda disciplinerna där de spelar schack i en rond och boxas i nästa. Sporten är fortfarande relativt okänd, men den har vunnit popularitet i vissa delar av världen.  

Schackboxning kräver en unik förmåga att blanda taktik och styrka, och det är definitivt en sport för de mest mångsidiga idrottarna. 

9. Ultimate Frisbee 

Ultimate Frisbee, eller Ultimate som det vanligtvis kallas, är en snabb och rolig lagsport som spelas med en frisbee. Spelarna försöker fånga och kasta frisbeen till sina lagkamrater i motståndarnas målområde för poäng. Trots att sporten har lojala följande är den fortfarande relativt okänd i många delar av världen och kämpar för att konkurrera med mer etablerade sporter. 

8. Kabaddi 

Kabaddi är en traditionell indisk sport som spelas mellan två lag. En ”raider” från ett lag försöker röra vid så många motståndare som möjligt och återvända till sitt eget lagområde utan att bli fångad medan han upprepade gånger ropar ”kabaddi.” Sporten är mycket populär i Indien, men har haft svårt att nå samma status internationellt. 

7. Krocket 

Krocket är en gammal brittisk trädgårdssport som spelas med träklubbor och bollar. Målet är att slå bollen genom en serie bågar och sedan träffa en centrumboll för att avsluta spelet. Sporten har en liten, hängiven följarskara men ses sällan på internationell nivå. 

6. Bandy 

Bandy är en vintersport som liknar ishockey men spelas med en boll istället för en puck. Sporten är populär i länder som Ryssland, Sverige och Kazakstan, men är relativt okänd i många andra delar av världen. Bandy försöker dock aktivt öka sin internationella närvaro tillsammans med innebandy som utövas inomhus.

5. Sepak Takraw 

Sepak Takraw är en asiatisk sport som spelas med en boll och liknar volleyboll. Skillnaden är att spelarna inte använder sina händer utan sparkar bollen över nätet med fötterna, huvudet, knäna och armbågarna. Sporten är populär i länder som Thailand och Malaysia men är sällan sett utanför Asien. 

4. Fistball 

Fistball är en lagsport som liknar volleyboll och är populär i länder som Tyskland och Schweiz. Spelarna slår en boll över ett nät med en knuten hand i stället för att använda händerna som i volleyboll. Sporten har lojala fans, men har svårt att konkurrera med de större bollsporterna. 

3. Roller Derby 

Roller Derby är en kontaktsport som spelas på rullskridskor på en oval bana. Två lag tävlar om att få sin poänggörare runt banan så många gånger som möjligt samtidigt som de försöker hindra motståndarlagets poänggörare. Sporten har en passionerad och engagerad följarskara, men är fortfarande relativt obskyr i många delar av världen. 

2. Undervattenshockey 

Underwater Hockey, eller undervattenshockey som det också kallas, är en udda sport som spelas på botten av en pool. Spelarna använder en kort klubba för att skjuta en puck och försöker göra mål i motståndarnas mål. Sporten är populär i länder som Nya Zeeland och Sydafrika men är sällan känd utanför undervattensamhället. 

1. Sepak Bola Api 

Sepak Bola Api, även känt som ”Fireball Soccer,” är en traditionell indonesisk sport som liknar fotboll, men spelas med en boll som är täckt av brinnande palmblad. Spelarna måste sparka bollen och försöka göra mål medan den brinner. Sporten är farlig och har begränsad utbredning, men den fortsätter att vara en traditionell aktivitet i vissa delar av Indonesien. 

Dessa sporter kanske inte är de mest kända eller utövade i världen, men de har alla sin egen unika charm och lockar dedikerade utövare och fans. Det är en påminnelse om att sportvärlden är fylld med mångfald och att det alltid finns möjlighet att upptäcka och utforska nya idrotter. 

Föregående

De mest minnesvärda finalerna i Grand Slam-tennis

Game On: Astralis och STARK samarbetar för en dansk Gaming Truck Tour

Nästa

Lämna en kommentar