De 6 hetaste svenska innebandyspelarna

| |

Sverige har en framgångsrik historia inom innebandy med en mängd talangfulla spelare som alla har gjort betydande bidrag till sporten. Därför är det kanske inte så konstigt att flera svenskar finns med bland de bästa innebandyspelarna i världen. I denna text introducerar vi några av de för tillfället bästa och mest framgångsrika svenska spelarna.

6. Wilma Johansson

Först ut har vi Wilma Johansson som anses vara en innebandystjärna med stor potential. En av anledningarna till detta är hennes förmåga att ta hem ett stort antal poäng. I SSL:s poängliga har hon under 19 matcher tagit hem hela 48 poäng. Johansson har än så länge inte vunnit några priser för att vara världsbäst, men med sitt skickliga spel platsar hon ändå in på många listor där hon anses vara en av världens bästa innebandyspelare.

5. Tobias Gustafsson

Tobias Gustafsson är en innebandy-back som av Innebandymagazinet blev utsedd till världens bästa innebandyspelare år 2021. Bland annat var han en bidragande faktor till att Sverige tog hem VM-guld samma år. Han var då kapten över det svenska landslaget och i VM-finalen gjorde han det avgörande målet. Gustafsson är en viktig spelare i sitt klubblag och anses av många vara en komplett och mångsidig spelare.

4. Maja Viström

Maja Viström hamnar högt på listan bland de bästa svenska spelarna av flera anledningar. Den främsta anledningen är det faktum att hon 2021 utsågs till VM-finalens bästa spelare, då hon var avgörande för Sveriges VM-guld. Hon har även vunnit flera SM-guld och med tanke på sin låga ålder anses hon ha stor potential inom sporten. Viströms framgång anses framförallt bero på hennes höga energi och skickliga spel.

3. Alexander Galante Carlström

Alexander Galante Carlström är ytterligare en svensk innebandyspelare som visat på stora framgångar inom sporten. Han har två gånger vunnit pris för att vara världens bästa innebandyspelare; första gången år 2016 och andra gången år 2017. Carlström har i år, 2023, dessutom fått pris av kungen för sina framstående prestationer inom den svenska idrotten.

2. Emelie Wibron

År 2022 prisades Emelie Wibron som världens bästa spelare i innebandy på damsidan. Det var första gången hon tog hem priset, men inte första gången hon hyllats. Wibron har ansetts tillhöra världstoppen i många år då hon varit med och avgjort några av de viktigaste matcherna inom sporten. Under sin karriär har hon tagit hem flera SM-guld, VM-guld och Europacup-guld. Förutom att hon anses vara världsbäst i innebandy har hon tidigare även utsetts till årets spelare i Svensk Innebandy samt till Årets forward i SSL.

1. Emil Johansson

Att svensken Emil Johansson toppar listan bland hetaste innebandyspelare kanske inte förvånar. Han har nämligen blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare hela två gånger, varav den senaste gången var 2022. Motiveringen till detta är hans mångsidighet inom sporten där han visar på fantastiska färdigheter både offensivt och defensivt. Under sin karriär har han bidragit till stora framgångar i flera viktiga matcher. Bara under 2022 har han varit med och vunnit både SM-guld, VM-guld och World Games-guld. 

Föregående

4 roliga slots med sporttema

Sporthöjdpunkter under 2023

Nästa