De 10 mest sedda sportevenemangen i världen 2022!

| |

Sport i alla dess former ses av miljontals människor världen över. De mest sedda sportevenemangen i världen baseras på hur många tittare som följer dem runt om i världen samt vilken publik de har.  

Men vilka sportevenemang har setts mest genom tiderna? Vilket evenemang som är mest populärt beror lite på i vilket land du bor i. Vi listar i denna artikel de 10 mest sedda sportevenemangen i världen 2022!  

10. Super Bowl, 100 miljoner 

Amerikansk fotboll, NFL är den mest populära sporten i Nordamerika. Super Bowl, som är finalen av den amerikanska ligan är ett sportevent som ses av fans världen över, närmare 100 miljoner för att vara exakt.  

Idag är även Super Bowl halftime show känd för de som inte nödvändigtvis är sportintresserade, då några av världens största artister uppträder, vilket gör att Super Bowl som sportevent förväntas öka sina tittarsiffror ytterligare. 

9. Boxning, 900 miljoner 

Boxning är en självklar sport på listan och är en av de äldsta sporterna i världen. Tittare världen över sitter bänkade för att se sina favorit boxare utmanas i boxningsringen.  

Den mest sedda boxningsmatchen någonsin var matchen år 2015 mellan Floyd Mayweather och Manny Pacquiao som sågs av 900 miljoner fans över hela världen. 

8. Dam-VM i fotboll, 1,3 biljoner 

Dam-VM i fotboll har på senare år börjat klättra högre på listan över de mest sedda sportevenemangen i världen. Idag är Dam-VM i fotboll utan tvekan det mest populära damsporteventet i världen.  

Generellt så ökade all damsport i tittarsiffror förra året och förväntas öka ytterligare inför VM år 2023. 

7. El Clasico, 1,3 biljoner 

El Clasico är ingen turnering, utan endast en match mellan två av Spaniens storlag och rivaler – FC Barcelona och Real Madrid i den spanska La Liga. 

Att detta är en mycket lockande match att se är ganska väntat då fotboll är den mest populära sporten i världen. Matcher i El Clasico har setts av så mycket som 1,2 biljoner människor.  

På senare år har dock denna match tappat något i tittarsiffror, mycket på grund av att både Cristiano Ronaldo och Lionel Messi lämnat denna storliga.  

6. UEFA Champions League finalen, 1,7 biljoner 

UEFA Champions League är den största fotbollsligan i världen idag och ett av de mest sedda sportevenemangen världen över.  

Några av de mest kända fotbollsspelarna spelar i denna turnering, och när 2 av de 32 lag som spelar i Champions League nått finalen har denna slutgiltiga match setts av så många som 1,7 biljoner tittare.  

5. Vinter-OS, 2 biljoner 

De olympiska spelen vintertid går av stapeln vart fjärde år och här samlas atleter från hela världen i sporter som exempelvis alpin skidåkning, ishockey, längdskidor och curling.  

Detta evenemang är otroligt populärt världen över där tittare samlas för att heja på sina länder i kampen om att nå guldmedaljen inom varje sport.   

4. Sommar-OS, 2 biljoner 

Likt Vinter-OS så är Sommar-OS minst lika populärt med tittarsiffror på hela 2 biljoner, världen över. Under Sommar-OS kan du ta del av sporter och grenar i allt ifrån friidrott till boxning och femkamp.  

Nästa Sommar-OS spås ses av minst lika många tittare om inte fler, då detta evenemang ständigt ökar i tittarsiffror.  

3. Tour De France, 2,4 biljoner 

Tour De France är den omåttligt populära turneringen i cykling som anordnas årligen. Till den största delen anordnas denna turnering i Frankrike, men den går även igenom några av landets intilliggande länder.  

Här samlas både tittare live längs vägarna, men även av fans från TV-bänken med så många som 2,4 biljoner tittare.  

2. VM i cricket, 2,8 biljoner 

Att sporten cricket ligger på en andraplats av sportevenemang världen över kan överraska många, men faktum är att sporten är otroligt populär i bland annat Asien.  

Detta är den mest sedda enskilda sporten i Asien idag. Det är en stor anledning till att VM i cricket hamnar på en 2:a plats av de mest sedda sportevenemangen i världen med hela 2,8 biljoner tittare världen över.  

1. Fotbolls-VM för herrar, 4 biljoner 

Att ett fotbollsevenemang som Fotbolls-VM för herrar hamnar på förstaplatsen av det mest sedda evenemangen i fotboll är kanske inte så oväntat. Med fotboll som den mest populära sporten i hela världen är Fotbolls-VM för herrar inget undantag.  

Denna turnerings hålls vart fjärde år med landslag från hela världen som kvalar sig in i turneringen. I år hålls Fotbolls-VM i Qatar och förväntas ses av så många som 4 biljoner människor! 

Föregående

Kan brevlådeklubb golf vara något för dig?

Vanliga frågor om online casino – allt du behöver veta

Nästa

Lämna en kommentar