Är Ibrahimovics karriär på väg att ta slut efter förra säsongens knäskador?

| |

Zlatan Ibrahimovic har haft en fantastisk karriär och är fortfarande aktiv på den allra högsta nivån inom fotbollen, trots att han har passerat 40-årsgränsen. Fantastiskt, eller hur? Få andra spelare kan stoltsera med samma sak genom historien, och det går att argumentera för att ingen annan spelare har varit lika konsekvent under lika lång tid.

Zlatan kommer att spela i Milan under säsongen 2022/2023, och enligt sportsbetting på Expekt är oddsen höga för att han kommer att vinna åtminstone en titel den här säsongen. Är det dags att han kniper sin första Champions League titel det här året? Inte omöjligt, och det är heller inte omöjligt att det är hans sista chans som spelare.

Ibrahimovic har haft tur med skador under sin 20+ år långa karriär, och det är första på senare tid de har begränsat karriären på riktigt. Frågan är dock, kommer den senaste säsongens knäskador att innebära slutet på denna fantastiska karriär?

Förra säsongens knäskador har varit förödande för Ibrahimovics karriär

Även om Zlatan har haft tur med skador under sin långa karriär, har de senaste åren varit aningen annorlunda. Förra årets knäskador var förödande, och kan mycket väl innebära att han måste lägga skorna på hyllan efter den här säsongen. Lyckligtvis kom de väldigt sent under karriären.

Det verkar dock som att han återhämtar sig bra, och kommer att fortsätta på den högsta nivån i minst 1 år till…

Nytt kontrakt med Milan

Tidigare i somras bekräftade Milan att de har förlängt med svenskan till den 23 juni 2023, därmed kan vi förvänta oss att få se hans färdigheter i åtminstone ett år till.

Hur mycket han kommer att få spela beror på ett flertal olika faktorer. Om han lyckas hålla sig skadefri är han deras bästa alternativ på anfallspositionen, och är även en av de bästa i hela världen under sina bästa dagar.

Men med tanke på skadorna under de senaste åren, tillsammans med det faktum att han börjar bli upp till åren, är det oklart hur många matcher han kommer att spela den här säsongen.

Vi hoppas på det bästa, vilket i sådana fall resulterar i att vi med allra största sannolikhet kommer att få se den skicklighet som vi är vana att se från Zlatan.

Förmodligen sista säsongen

Media har länge sagt att det är Zlatans sista säsong, men har blivit motbevisade gång på gång. Men han fyller 41 år i höst, och kommer därmed att vara en av de äldsta aktiva proffsspelarna någonsin, inte minst på den allra högsta nivån.

Därmed är det långt ifrån omöjligt att Zlatan väljer att lägga skorna på hyllan efter den här säsongen, alternativt väljer att flytta till en mindre liga, beroende på hur stark han känner sig och vilka lag som är villiga att ta emot honom.

Vad kommer Zlatan att göra efter fotbollskarriären?

När Zlatan väl väljer att lägga skorna på hyllan är sannolikheten stor för att vi fortfarande kommer att få ta del av honom utanför planen. Under de senaste åren har han varit huvudpersonen i ett flertal reklamer, men har även investerat i den anrika fotbollsklubben Hammarby.

Därmed är det tydligt att han inte bara tänker sätta sig hemma i TV-soffan och låta livet driva vidare.

Kommer han att bli fotbollstränare? Inte omöjligt, och är till och med något som är sannolikt med tanke på hans unika erfarenheter och kunskaper inom branschen. Många andra spelare har valt att ta sig an tränarrollen efter framgångsrika karriärer ute på planen, och vi kan bara spekulera i om att många större klubbar förmodligen skulle välkomna honom med öppna armar om han är villig att ta sig an en annan position inom klubben, t.ex. en ledarroll.

Föregående

Djurgården IFs bästa fotbollsspelare genom tiderna

Tysklands bästa fotbollsspelare just nu 2022

Nästa

Lämna en kommentar