Sveriges populäraste sporter för betting

| |

Att betta på sport kan vara precis lika kul som att utöva sporten. Om inte ännu roligare. Letar du efter ett komplement till ditt spelande på onlinecasinon som exempelvis Videoslots kan sportsbetting vara ett roligt alternativ, särskilt eftersom det går att kombinera med social samvaro runt matcherna.

Men visst är det så att vissa sporter gör sig bättre för betting än andra? Det är inte helt vanligt att betting på till exempel schack eller biljard når kvällspressens bevakning av betting. Men sporterna på den här listan är desto populärare.

1. Fotboll

De flesta är nog medvetna om att det inte är på grund av Sveriges framgångar som fotboll är en så populär sport hos svenskar. Det svenska landslagets insatser kan nog för det mesta beskrivas som blygsamma. Men de är desto mer uppskattade – fotboll toppar nämligen listan, både vad gäller betting och utövande.

2. Ishockey

Ishockey hade kanske varit en självklar gissning för att ligga i topp på den här listan. Sverige har trots allt rönt stora framgångar i rinken genom åren, och många svenska spelare har dessutom gjort stora framgångar i internationellt erkända ligor som NHL. Borde inte det knuffat ned fotbollen från översta pallplatsen vad gäller betting? Konstigt eller ej, faktum är att ishockey bara kvalar in på en, visserligen hedrande, andraplats. Kanske är det helt enkelt så att det är roligare att betta på somrarna. Vem vet. Det är i alla fall då fotbollen har sin högsäsong och ishockeyn ligger vilande.

3. Basket

Även nummer tre på listan över populära sporter inom svensk betting kan säkert få en hel del svenskar att höja på ögonbrynen. Basket? Kan det verkligen vara riktigt? Men faktiskt så ska basket vara den tredje populäraste sporten att betta på i Sverige. Kanske är det den amerikanska NBA-ligans coola stjärnglans som spiller över även på den svenska. För en lite yngre generation har nog namn som Michael Jordan och Scottie Pippen samma legendariska status som någonsin Nacka Skoglund eller Peter Forsberg.

4. Golf

En sport där de svenska framgångarna nog har en hel del fingrar med i spelet vad gäller att göra det till en populär sport att betta på är golf. Pokalerna har fullkomligt haglat över svenska golfspelare genom åren, på både dam- och herrsidan, och gjort namn som Annika Sörenstam och Jesper Parnevik till riktiga hushållsnamn. Även om golf är en lite långsammare sport kan den verkligen utveckla sig till en nagelbitare över 18 hål. Och bettingen kan bli minst lika gastkramande och spännande som vilken hetsig fotbollsmatch som helst.

5. E-sport

En liten bubblare på listan är faktiskt e-sport, som kommit starkt på bettingmarknaden de senaste åren. Här kan du betta på virtuella fotbollsmatcher, om din vanliga liga har tagit paus. Eller sätta en slant på vilket lag i Counter-Strike som kommer ro hem nästa turnering. Inom e-sporten kan du hitta världskända superstjärnor som spelar inför minst lika stora arenor som de så att säga “riktiga” idrottsmännen – och e-sport räknas faktiskt som en riktig sport nu för tiden.

Föregående

OS-rekord i stavhopp

De senaste årens skytteligavinnare i Premier League

Nästa

Lämna en kommentar