Största stjärnorna i fotbolls-VM 2022

| |

Fotbolls VM är scenen där de allra bästa fotbollsspelarna möts för att kämpa mot att ta titel som världsmästare. VM år 2022 är en blandning mellan spelare som deltar för första gången och erfarna spelare som spelar sitt allra sista VM.

Eftersom det finns både nya och ”gamla” spelare inom VM år 2022 är det inte det lättaste att utse de bästa eftersom vissa spelare har fler års erfarenhet än andra. Men det finns ändå ett antal som sticker ut i mängden. Här har vi valt att lista några av de största stjärnorna i fotbolls VM 2022.

6. Kevin De Bruyne

En av de bästa spelarna i Belgien och Manchester City kommer på sjätte plats, Kevin De Bruyne. Han föddes år 1991 och är bland annat känd för sin dribblingsförmånga, skott och fantastiska passningar. De Bruyne spelade i juniorlag i Belgien fram till 2008 då han övergick till seniorlag samt började spela för Belgiens landslag.. År 2012 började han även spela för Chelsea. I dagens läge spelar han fortfarande för landslaget, men även för Manchester City där han i båda lagen anses vara bland de bästa.

5. Kylian Mbappé

På femte plats kommer den franska anfallaren Kylian Mbappé. Han föddes år 1998 och fick sitt internationella genombrott under VM 2018. Mbappé visade vad han fick för med sina direkta spel och snabbhet samt ansågs vara en bidragande orsak till Frankrikes seger. Därefter har han blivit bättre och bättre i sitt spelande och visar ännu en gång att han är bland de bästa i VM 2022.

4. Neymar

På fjärde plats kommer en av Brasiliens största stjärnor Neymar. Han föddes år 1992 och spelar både för Brasiliens landslag samt Paris Saint-Germain. Han har haft en väldigt bra fotbollskarriär hittills och trots en del icke smickrande rubriker i medier har han låtit sina fötter tala för vad han klarar av.

3. Vinicius Jr

På tredje plats kommer Vinicius Jr som tillsammans med den franska spelaren Benzema bar offensiven för Real Madrid i fjol, och det ledde till både titel i champions League och en ligatitel. Han debuterade år 201 för Brasiliens landslag och blev i november 2022 uttagen till landets trupp inför VM. Vinicius Jr är känd som spelare med en fantastisk snabbhet och otrolig bollbehandling. Han anses vara ett riktigt hot mot alla olika backlinjer i världen.

2. Cristiano Ronaldo

På andra plats kommer en av världens mest kända fotbollsspelare, Cristiano Ronaldo. Det är omöjligt att skapa listor med de största stjärnorna i VM utan att nämna honom. Men trots att han är en av de bästa spelarna har Ronaldo haft en rätt tuff tid innan VM började. Trots detta blev han ändå given plats i Portugals landslag. Med sin medverkan i VM 2022 anses Ronaldo nu vara spelaren med allra flest VM-turneringar. Även fast han kanske inte är samma spelare som för ett antal år sedan är Ronaldo fortfarande ett av de största namnen inom fotbollen. Förhoppningsvis kommer hans tid i fotbolls VM 2022 ännu en gång visa vad han kan.

1. Lionel Messi

Precis som Ronaldo är Lionel Messi en av världens mest kända fotbollsspelare och det är inte konstigt att han anses vara bland de bästa inom fotbolls VM 2022. Han föddes år 1987 och började spela i juniorlag redan år 1992. Därefter har han sakta men säkert blivit bättre och bättre, och år 2004 började han spela för Argentina U20. Trots sin långa karriär har han ännu inte varit med och vunnit VM. Många fans runt om i världen håller tummarna att han äntligen kommer vara med och leda sitt lag till ett VM Guld år 2022.

Föregående

De 5 mest förmögna fotbollsspelarna i världen genom tiderna!

7 stora rallyprofiler

Nästa