De 5 mest förmögna fotbollsspelarna i världen genom tiderna!

| |

Många stjärnor inom fotboll tjänar rekordsummor och drar inte bara in stora pengar från klubben. De kan också öka sina intäkter genom att vara ambassadörer för olika föreningar, arbeta med sponsorer eller synas i reklamer.  

I denna artikel rankar vi de 5 mest förmögna fotbollsspelarna i världen. Zlatan hamnar dock inte på denna topplista. Även fast det går riktigt bra för denna svenska fotbollsspelare hamnar han på en åttonde plats som världens rikaste fotbollsspelare. Hur mycket tjänar då de bäst betalda fotbollsspelarna genom tiderna? 

5. Ronaldo de Assis Moreira (Ronaldinho) 

Ålder: 42 år 

Några kända klubbar: Paris Saint-Germain, Barcelona, Fluminense 

Förmögenhet: 63 miljoner pund 

Med sin förmögenhet på cirka 63 miljoner pund kammar Ronaldo de Assis Moreira (mer känd som Ronaldinho) hem femteplatsen som världens rikaste fotbollsspelare. Han har genom sina år som fotbollsspelare skrivit kontrakt med bland annat Paris Saint-Germain, Barcelona, Milan och Fluminense. Dessutom har han spelat för det brasilianska landslaget under flera säsonger.  

4. Ricardo Izecson dos Santos Leite (Kaká) 

Ålder: 40 år 

Några kända klubbar: Sao Paulo, Milan, Real Madrid 

Förmögenhet: 66,5 miljoner pund 

På fjärdeplatsen hittar du den brasilianska fotbollsspelaren Ricardo Izecson dos Santos Leite, mer känd vid sitt smeknamn Kaká. Med sin förmögenhet på 66,5 miljoner pund har han verkligen inte tjänat småpotatis genom sina verksamma år som fotbollsspelare. Men han kommer heller inte i närheten av de högre placerade fotbollsspelarna. 

Kaká har spelat för flera stora klubbar bland annat Sao Paulo, Milan och Real Madrid. En riktigt framgångsrik fotbollsspelare som även har kallats för den nya Pelé. Han har utdelats pris av bland annat FIFA som världens bästa fotbollsspelare 2007 och även fått ta emot pris som Europas bästa spelare år 2006.  

3. Cristiano Ronaldo 

Ålder: 37 år 

Några kända klubbar: Sporting Lissabon B, Manchester United, Juventus 

Förmögenhet: 112 miljoner pund 

Den portugisiska fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo är på mångas läppar. Han är en mycket framgångsrik fotbollsspelare som har spelat i flera av världens bästa klubbar. Däribland Sporting Lissabon B, Manchester United och Juventus.

Han spelar också i Portugals landslag. Ronaldo är fortfarande aktiv och spelar idag främst i landslaget. Han har också hyllats för engagemang i flera samhällsprojekt.  

2. Lionel Messi 

Ålder: 35 år 

Några kända klubbar: Barcelona, Paris Saint-Germain 

Förmögenhet: 115,5 miljoner pund 

Lionel Messi är ännu aktiv och placerar sig på andraplatsen som världens rikaste fotbollsspelare. Han representerar landslaget i Argentina men är också en utmärkande anfallare i Paris Saint-Germain. Messi toppar listorna över bland annat målrekord och rankas också av många som världens bästa manliga fotbollsspelare genom tiderna. 

Messi är idag 35 år och har en förmögenhet som uppgår till cirka 115,5 miljoner pund. Hans kontrakt med Paris Saint-Germain går ut den 30 juni 2023 så då återstår det att se vad denna mycket framgångsrika spelare hamnar härnäst. 

 1. David Beckham 

Ålder: 47 år 

Några kända klubbar: Manchester United, Real Madrid 

Förmögenhet: 175 miljoner pund 

David Beckham är överlägset sett den bäst betalda fotbollsspelaren som vi har. Han är nu pensionerad men ses ändå frekvent i olika reklamsammanhang, samtidigt som han också sitter i styrelsen för FIFA. Han har också lanserat flera egna varumärken vilket därmed stärker hans förmögenhet ytterligare, samt medverkat i filmatiseringen av filmen “skruva den som Beckham”

Man räknar med att Beckham idag har en förmögenhet på runt 175 miljoner pund och toppar därmed listan som världens mest rikaste fotbollsspelare genom tiderna. Dessutom anses han av många också vara en av världens bästa fotbollsspelare med flera utmärkelser och titlar i bagaget. 

Föregående

5 viktiga skillnader mellan FIFA23 och Pro Evolution Soccer

Största stjärnorna i fotbolls-VM 2022

Nästa