Största segrarna i Ishockey-VM

| |

Det är snart dags för ishockey-VM och det kommer säkerligen att bli en riktigt spännande turnering när Sverige har fått klart med flera NHL-spelare. Om det blir några jordskredssegrar för Tre Kronor återstår att se men helt klart krävs revansch efter förra årets fiasko då det blev uttåg redan i gruppspelet. För att ladda upp till mästerskapet tänkte vi ta en resa nerför memory lane och gå igenom några av de största segrarna i Hockey-VM

Kanada har den största segern någonsin

Kanada har inte bara flest VM-guld med sina 27 guld de har också den största segern någonsin. I alla fall när det kommer till A-turneringen vilket givetvis är den turnering som är intressantast. Det var år 1949 som Stockholm stod värd för VM men för Sverige blev det ingen minnesvärd turnering då det blev en fjärdeplats.

För det kanadensiska laget började det på bästa sätt. De vann nämligen mot Danmark i första omgången med hela 47-0. Matchen spelades den 12 februari 1949 och är än idag den största segern i ett A-mästerskap. Inte ens den bästa BettingSpesialisten hade klarat av att pricka in 47-0 på förhand. Danmark skulle sedan möta Österrike i den andra omgången och förlorade den matchen med 25-1. Därmed hade danskarna en målskillnad på 1-72 efter gruppspelet i VM 1949.

Australien har världsrekordet totalt

Om vi istället vänder oss mot de övriga världsmästerskapen i ishockey och inte bara räknar med A-världsmästerskapet hittar vi ett annorlunda rekord. I D-VM år 1987 ställdes Australien mot Nya Zeeland i en match som “Down Under” vann med hela 58-0. När det kommer till officiella matcher i ett VM är detta än idag rekordet och i takt med att även blåbärsnationerna blir allt starkare är det inte mycket som talar för att det rekordet någonsin kommer att slås.

Sveriges målrikaste match

Många är intresserade av Tre Kronor och följer hockeylandslaget med odds hos svenska bettingsidor när det vankas VM. Sveriges rekord målmässigt är från 1947 när Belgien fick duktigt med däng i en match som slutade 24-1 för Tre Kronor. Det är den fjärde mest målrika matchen någonsin i ett A-VM. När det kommer till pinsamma förluster för Tre Kronor får vi backa tillbaka till år 1924 för att hitta den största förlusten någonsin. Då föll Tre Kronor mot USA med hela 0-20 men detta var i OS som på den tiden räknades som ett VM också. Tittar vi på ett renodlat VM är 1-13 mot Sovjet år 1981 den största förlusten.

Harry Watson har gjort flest mål under ett VM

Sverige vill nog inte tänka tillbaka på alla de mål som de släppte in 1924 i det OS som på den tiden alltså räknades som ett VM. Men Harry Watson ledde sin nation till ett guld och stod för osannolika 36 mål under turneringen. Förutom krossen mot Sverige besegrade USA Schweiz med 33-0 och Tjeckoslovakien med 30-0.

Mållösa matcher i VM

Den första mållösa matchen i VM-sammanhang spelades mellan Tre Kronor och Kanada 1931. Men det är väldigt sällsynt att det blir mållösa matcher i ishockey-VM. Senaste gången detta inträffade var 2005 när Finland mötte Lettland. Ishockey är en målrik sport vilket 1 mållös match sedan regeln om förlängning infördes är ett bevis på.

Använd en oddsbonus på ishockey-VM

Den som gillar ishockey-VM och att oddsa på turneringen kan välja att ta emot en oddsbonus för att få ut mer av sin upplevelse. Då kommer det att bli en riktigt härlig spelstund på alla nivåer med mer pengar att spela för. En insättningsbonus går att använda på långtidsspel inför turneringen men också på live betting på samtliga matcher under Hockey-VM.

Föregående

Historiska segrar i Tour de France

OS-rekord i stavhopp

Nästa

Lämna en kommentar