De 10 mest lönsamma sporterna i världen 2022 – Bäst betalda sporterna.

| |

Mest lönsamma sporterna i världen – Vilka är de högst betalande sporterna i världen? Sport är en av de största industrierna i världen i dagens läge. Miljontals män och kvinnor runt om i världen är professionellt knutna till olika sporter. Några av idrottsutövarna tjänar riktigt mycket på sitt yrke. Den rikaste idrottaren i världen har en nettoförmögenhet på över 2 miljarder dollar.

Här i nedanstående lista kommer vi att diskutera de tio högst betalande sporterna i världen just nu. Varför betalar dessa sporter så mycket? Det finns några orsaker bakom detta.

Varifrån tjänar en idrottsutövare pengar? Vem betalar honom eller henne? Varför får vissa idrottsmän mycket höga löner?

En av de största intäktskällorna för idrottare är sponsoravtal. Reklamföretag runt om i världen betalar mycket högt för att få uppmärksamhet för sina varumärken.

Topp 10 av de mest lönsamma sporterna i världen 2022

10. Wrestling

Wrestling är en av de mest populära sporterna i USA. Det är den tionde högst betalande sporten i världen just nu. Den högst betalda brottaren, Broke Lisner får 12 miljoner dollar vilket gör honom till den högst betalda brottaren just nu.

Wrestling spelades för första gången på 1800-talet och började få berömmelse i USA, Kanada och Mexiko. Med tiden blev det en av de mest populära sporterna i världen. Wrestling ses och gillas över hela världen av miljontals fans.

9. Bilsport

Bilsport är också en populär sport i USA och i Europa. Denna otroliga sport är en av de farligaste sporterna vilket gör den mycket intressant och vågad. Den högst betalda bilracingföraren fick 18 miljoner dollar, vilket placerar den på plats nio på listan över högst betalda sporter.

Bilsporten spelades för första gången 1867 och började snart få upp intresset i Europa och USA. Den rikaste föraren Michael Schumacher har en nettoförmögenhet på 800 miljoner dollar. Han är en av de rikaste idrottarna i världen just nu.

Bilsport är den dyraste sporten i världen eftersom det krävs mycket pengar för att underhålla en racerbil. De flesta tävlingar inom bilsport är starkt sponsrade.

8. Baseball

Baseball är en annan högt betalande sport som har samma popularitetsområde som wrestling och bilsport. Den bäst betalda basebollspelaren någonsin har fått 38 miljoner dollar per år. Baseball är den åttonde högst betalande sporten efter ishockey.

Baseball spelades också för första gången på 1700-talet och fortfarande spelas den med vissa variationer i reglerna. Major League Baseball är den mest populära baseballligan i världen. Basebollspelare över hela världen föredrar att gå med i denna liga eftersom den ger högst ersättning.

7. Ishockey

Ishockey är också en av de mest populära och mest sedda sporterna i USA. Denna högt betalande sport har hjälpt dess högst betalda spelare att tjäna 99 miljoner dollar per år. Den populära vintersporten har miljontals fans i världen.

Ishockey spelades för första gången på 1800-talet och nu styrs den av Internationella ishockeyförbundet (IIHF). Dess popularitetsområde är också Kanada, USA och Australien.

6. Tennis

Tennis är en av de mest populära sporterna i världen just nu. Den har miljontals fans över hela världen. Tennis är en av sporterna med flest kvinnliga följare. Den betalar också mycket högt till även kvinnliga spelare. Det är därför de flesta på listan över högst betalda kvinnliga idrottare är kvinnliga tennisspelare.

Den bäst betalda tennisspelaren tjänade 106 miljoner dollar per år, vilket gör tennis till den sjätte bäst betalda sporten i världen. Det styrande organet är Internationella tennisförbundet. Tennisspelare har några av de högst betalande sponsoravtalen med populära reklamvarumärken över hela världen. Roger Federer är den rikaste tennisspelaren i världen just nu.

5. Fotboll

Fotboll är den mest populära sporten i världen med mer än 4 miljarder fans över hela världen. Det är också den mest spelade sporten i världen i nästan alla länder världen över. Den största gemenskapen i idrottsvärlden är nu en av de mest värdefulla industrierna.

Fotbollen började i mitten av 1800-talet och är nu populärt över hela världen, bland annat i Europa, Afrika och Asien. Den högst betalda fotbollsspelaren har tjänat 126 miljoner dollar, vilket gör att fotbollen är den femte högst betalande sporten i världen. Cristiano Ronaldo är den rikaste fotbollsspelaren i världen, han är den första fotbollsspelaren i världen som är miljardär.

En ny forskning visar att fotboll också är en av de hårdaste sporterna i på grund av de höga sprintkraven.

4. Golf

Golf, en sport som till synes är lätt att lära sig, är en av de svåraste sporterna att bemästra. Golf är också en av de mest populära sporterna i USA. Den högst betalda golfaren har tjänat 127 miljoner dollar per år.

Golf spelades för första gången på 1400-talet och började bli känt i USA och Europa på 1600-talet. Det är nu den fjärde högst betalande sporten i världen. Den rikaste golfaren, Tiger Woods, är en av de rikaste idrottarna i världen just nu.

3. Amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll är en av de mest sedda sporterna i USA. Den har miljontals fans över hela landet. NFL är den mest populära ligan för amerikansk fotboll i världen. Spelare från hela världen föredrar att spela i ligan eftersom den betalar mycket höga löner.

Den högst betalda fotbollsspelaren i NFL har tjänat 253 miljoner dollar per år, vilket gör det till den tredje högst betalda sporten i världen. De mest populära varumärkena för sportprodukter har några av de mest kraftfulla kontrakten med amerikanska fotbollsspelare.

2. Boxning

Boxning är den näst högst betalande sporten i världen just nu. Den bäst betalda boxaren har tjänat 333 miljoner dollar på en match. Floyd Mayweather är den rikaste boxaren i världen just nu, han är också en av de rikaste idrottsmännen i världen med en enorm nettoförmögenhet.

Boxning är en av de äldsta sporterna på jorden, den utövades för första gången 688 f.Kr. Den är också populär i USA, Europa, Asien och Afrika. Floyd Mayweather mot Manny Pacquiao var den mest populära och mest sedda matchen i boxningens historia.

1. Basket

Basket är den sport som ger mest betalt i världen. NBA är den mest populära och högst betalande basketligan i världen. Under 1970-talet började basketsporten ge mycket höga ersättningar. Detta väckte uppmärksamhet hos idrottare över hela världen. På grund av detta började många idrottare spela basket. Det är den mest sedda sporten i USA.

Basketspelare över hela världen försöker nå NBA. Den högst betalda NBA-spelaren tjänade 343 miljoner dollar per år, vilket gör det till den mest lönsamma sporten i världen. Världens rikaste idrottsman, Michael Jordan, var också basketspelare och har en nettoförmögenhet på mer än 2 miljarder dollar.

Föregående

Vilket lag i Champions League ska man hålla på?

Djurgården IFs bästa fotbollsspelare genom tiderna

Nästa

Lämna en kommentar