Kortaste NBA spelarna säsongen 2022/23

| |

NBA är en av världens mest populära basketbolliga och har genom åren haft ett flertal spelare som sticker ut i mängden. Det är lätt att anta att en basketbollspelare måste vara en viss längd för att få delta i professionella matcher. Detta är dock inte helt sant, trots att många spelare anses vara på den längre sidan finns det flera som sticker ut i mängden för att vara lite kortare. Det krävs dock att dessa spelare verkligen visar att de klarar av att spela mot personer som är mycket längre än dom själva. Det kan finnas flera spelare som är kortare än de vi listat, men vi har fokuserat på spelare inom NBA. Finns det kortare spelare är de antagligen inom andra ligor eller basketlag.

6. Davion Mitchell – 183 cm

På sjätte plats kommer ytterligare en basketspelare med en längd på 183 centimeter, Davion Mitchell. Davion Mitchell föddes år 1998 i Georgia där han började med basket redan i high school. Han ansågs vara en av lagets bästa spelare och hjälpte dem att vinna en State title. Som Junior i high school blev han utsedd till Player of the Year och resten av skoltiden fortsatte han att spela som en av de bästa spelarna. Som många andra professionella basketspelare fortsatte Davion Mitchell med sin basketkarriär i college tills han blev draftad år 2021 av Sacramento Kings där han fortfarande spelar idag som Point Guard.

5. Chris Paul – 183 cm

På femte plats kommer Chris Paul med en längd på 183 centimeter. Han föddes år 1985 i North Carolina och har sedan 2020 spelat för Phoenix Suns. Dock har han under tidigare åren spelat för ett antal välkända lag, bland annat Los Angeles Clippers, Houston Rockets och Oklahoma City Thunder för att nämna några.

4. Aaron Holiday – 183 cm

På fjärde plats med en längd på 183 centimeter kommer Aaron Holiday. Han föddes år 1996 i Louisiana och har precis som de flesta spelare spelat sedan high school och fortsatte i college. Mellan åren 2018 till 2021 spelade han för Indiana Pacers, år 2021 spelade han för Washington Wizards i drygt ett år innan han spelade en sommar för Phoenix Suns år 2022. I Juli 2022 skrev han på kontrakt för Atlanta Hawks där han spelar som Point Guard.

3. McKinley Wright IV – 180 cm

McKinley Wright IV är en amerikansk basketbollspelare som föddes år 1998 i Minnesota. Med en längd på 180 centimeter valde vi att placera honom på tredje plats. McKinley Wright IV började spela basket redan i skolan och fortsatte i college. Han blev draftad år 2021 till Minnesota Timberwolves och spelade för dem i drygt ett år. Därefter spelade han för Phoenix Suns under en sommar. I September 2022 skrev han under kontrakt för Dallas Mavericks där han spelar som Point Guard.

2. Kennedy Chandler – 180 cm

På andra plats kommer Kennedy Chandler med en längd på 180 centimeter. Han föddes i Tennessee år 2002 och började spela basket i åttonde klass. Han fortsatte spela och blev erbjuden flera stipendium till varierande colleges. Chandler valde dock att fortsätta med sporten i Tennessee. Sedan deltog han i NBA dryftningen år 2022 och började spela för Memphis Grizzlies.

1. Facundo Campazzo – 178 cm

På första plats med en längd på 178 centimeter eller 5 feet 10 inches kommer Facundo Campazzo. Han föddes år 1991 i Argentina och började spela professionellt år 2008. Idag spelar Campazzo för Dallas Mavericks som Point Guard vilket han gjort sedan oktober 2022. Tidigare har han spelat för bland annat Denver Nuggets och Real Madrid. Han spelar även i Argentinas seniorlag.

Källa:

https://www.nba.com/stats/players/bio?&PerMode=Totals&Season=2022-23&SeasonType=Regular%20Season&dir=-1&sort=PLAYER_HEIGHT_INCHES

Föregående

De största basketnationerna

5 viktiga skillnader mellan FIFA23 och Pro Evolution Soccer

Nästa

Lämna en kommentar