Topp 10 mest kända kvinnliga fotbollsspelare år 2023

| |

Vilka är de bästa och mest kända kvinnliga fotbollsspelarna i världen år 2023? Det är inte lätt att välja de tio bästa bland de många talangfulla och framgångsrika spelarna. Nedan listar vi tio av de mest populära och skickliga fotbollsspelarna i världen just nu.

Dessa kvinnliga fotbollsspelare har gjort betydande insatser inom den mest populära sporten i världen. De är kända över hela världen och har inte bara spelat på en hög nivå, utan även fått höga löner för sitt enastående spel.

Låt oss nu ta en titt på listan över de tio mest kända kvinnliga fotbollsspelarna i världen just nu. Vi har valt ut de spelare som är aktiva inom Europa 2023.

10. Catarina Macario

Catarina Macario är en talangfull ung kvinnlig fotbollsspelare av brasiliansk härkomst. Hon anses vara en av de bästa unga kvinnliga fotbollsspelarna i världen just nu.

Macario är en brasilianskfödd amerikansk fotbollsspelare som representerar USA:s landslag för kvinnor. Hon är listad som den tionde mest kända kvinnliga fotbollsspelaren just nu.

9. Jennifer Hermoso

Jennifer Hermoso är en professionell fotbollsspelare från Spanien som spelar som mittfältare. Hon anses vara en av de bästa kvinnliga fotbollsspelarna som både Barcelona och Spanien någonsin haft. Hermoso är den högst rankade målskytten genom tiderna för både Spanien och FC Barcelona. Hon har 580 000 följare på Instagram.

8. Pernille Harder

Pernille Harder är en professionell fotbollsspelare från Danmark som spelar som mittfältare för Chelsea FC och Danmarks kvinnliga landslag. Hennes övergång till klubben år 2020 gjorde henne till världens dyraste kvinnliga fotbollsspelare. Hon är 170 cm lång och spelar som mittfältare med en aggressiv spelstil och snabbhet.

7. Wendie Renard

Wendie Renard är en professionell kvinnlig fotbollsspelare från Frankrike och en av de mest erfarna spelarna i det franska landslaget. Hon är lagkapten för både det franska landslaget och sitt klubblag. Under 2023 är Wendie Renard 32 år gammal och strävar efter fler framgångar att lägga till på sin meritlista innan slutet av sin professionella karriär.

6. Ada Hegerberg

Ada Hegerberg är en annan känd kvinnlig fotbollsspelare på listan. Hon är en professionell fotbollsspelare från Norge som spelar för det norska landslaget och fotbollsklubben Lyon. Efter att ha anslutit till det norska landslaget år 2011 är hon nu redo att göra ansträngningar för att pryda sin profil med ikoniska fotbollstitlar. Enligt hennes lagkamrater ger hennes närvaro i laget dem självförtroende.

5. Caroline Graham Hansen

Caroline Graham Hansen är en populär kvinnlig fotbollsspelare från Norge. Hon spelar som yttermittfältare för en av världens bästa fotbollsklubbar, FC Barcelona, samt för det norska landslaget. Den 178 cm långa norska yttermittfältaren har varit en del av många titelvinnande lag. Hon gjorde 6 mål i Champions League under säsongen 2021-22.

4. Marie-Antoinette Katoto

Marie-Antoinette Katoto är en fransk professionell kvinnlig fotbollsspelare som anses vara en av de mest framstående och snabbt växande kvinnliga fotbollsspelarna. Hon spelar för det franska landslaget och för en av de mest populära fotbollsklubbarna, PSG. Katoto var bästa målskytt genom tiderna för sitt lag under sin ungdomskarriär.

3. Sam Kerr

Sam Kerr är en annan känd kvinnlig fotbollsspelare på listan. Hon är en professionell fotbollsspelare från Australien som spelar för Chelsea i FA Women’s Super League och det australiska landslaget för kvinnor. Hon har varit lagkapten för det australiska kvinnliga landslaget sedan 2019. Sam Kerr följs av en miljon fans på Instagram.

2. Vivianne Miedema

Vivianne Miedema är placerad på den andra platsen bland de mest kända kvinnliga fotbollsspelarna i världen. Hon är en professionell fotbollsspelare från Nederländerna och betraktas som en av de bästa kvinnliga fotbollsspelarna i nationens historia. Hon gjorde 9 mål på 8 matcher i UEFA Women’s Championship 2019-22. Miedema spelar som forward och är känd för sitt stora potential.

1. Alexia Putellas

Alexia Putellas toppar listan över de mest kända kvinnliga fotbollsspelarna i världen. Hon är en fantastisk kvinnlig fotbollsspelare som har vunnit ett antal ikoniska fotbollstitlar under sin professionella karriär. Putellas spelar som mittfältare för FC Barcelona:s damlag och det spanska landslaget för damer.

Alexia Putellas är utan tvekan en av de främsta kvinnliga fotbollsspelarna i världen. Hon har nästan 2 miljoner följare på Instagram, vilket gör henne till en av de mest följda kvinnliga fotbollsspelarna i världen just nu.

Avslutningsvis

Dessa är några av världens mest kända kvinnliga fotbollsspelare, som har imponerat med sin talang, skicklighet och prestationer på fotbollsplanen. Från USA till Brasilien, från Spanien till Norge, dessa spelare har gjort sina avtryck i fotbollsvärlden och inspirerat unga tjejer över hela världen att följa sina fotbollsdrömmar. Med sina framstående karriärer, stora fanföljande och imponerande prestationer är dessa kvinnor bevis på den snabbt växande populariteten och framgången för kvinnlig fotboll globalt. Med fortsatt engagemang och framsteg i jämställdhet inom idrott, kommer dessa spelare förmodligen att fortsätta dominera fotbollsscenen och inspirera nästa generation kvinnliga fotbollsspelare att följa i deras fotspår och erövra nya höjder i fotbollsvärlden.

Föregående

Sveriges mest populära sporter

Upplev magin från NHL matchen på riktigt!

Nästa

Lämna en kommentar