Topp 5 högst betalda hockeyspelare 2022

| |

Högst betalda hockeyspelare 2022 – Hockey är en historisk sport. Hockey spelas i många delar av världen. Från USA och Kanada till Europa, Storbritannien, Kina, Indien, Australien och många andra länder. Även i Indien har hockeyn en särskild status eftersom den är Indiens nationalsport och spelas i olika delar av Indien och ett lag som representerar sin färg i internationella tävlingar. NHL eller National Hockey League är det överlägset största sportevenemanget som äger rum i hockeyvärlden.

Hockeyn är också erkänd av de olympiska spelen, vilket innebär att hockey spelas i de olympiska spelen och att varje land får en möjlighet att vinna det olympiska guldet. Ishockey spelas huvudsakligen i två olika typer, nämligen fälthockey som spelas på marken och ishockey som huvudsakligen spelas i länder som USA, Kanada och Ryssland, eftersom det krävs en isbana som namnet antyder.

Topp 5 högst betalda hockeyspelare 2022

5. Carey Price: Lön 10 miljoner dollar

Med en lön på totalt tio miljoner dollar år 2022 är Carey Price den femte högst betalda hockeyspelaren i världen i dagsläget. Den 34-årige kanadensiskfödde spelaren spelar för laget Montreal Canadians i National Hockey League. Carey Price blev värvad år 2005 som den femte spelaren totalt i ligan. Han är en av de bästa målvakterna i ligan.

4. Artemi Panarin: Lön 12 miljoner dollar

Med en total lönepåse på hela tolv miljoner dollar 2022 är Artemi Panarin den fjärde bäst betalda hockeyspelaren i världen. Den 30-årige ryskfödde spelaren var undrafted men tog sig senare till ligan och tjänar nu topplöner i hela ligan. Även känd som ”Breadman” Artemi Panarin spelar för närvarande för New York Rangers i NHL.

3. Tyler Seguin: Lön: 13 miljoner dollar

En av de bästa och mest produktiva målskyttarna i ligan, Tyler Seguin tjänar en total lön på tretton miljoner amerikanska dollar år 2022. Den 30-årige spelaren värvades först av Boston Bruins 2010 och spelar nu för Dallas Stars. Han har varit en hörnsten i franchisen under en längre tid. Den kanadensiskfödda hockeyspelaren spelar på centerpositionen.

2. Erik Karlsson: Lön 14 miljoner dollar

Erik Karlsson är en svenskfödd hockeyspelare som spelar för laget San Jose Sharks i National Hockey League. Eril Karlsson draftades totalt som femtonde år 2008 och har hjälpt San Jose Sharks i deras back-to-back Conference Finals framträdanden. Att vinna James Norris Memorial Trophy som back är utan tvekan en av de bästa försvararna i ligan för närvarande.

1. Conor McDavid: Lön 16 miljoner dollar

Conor McDavid är en kanadensiskfödd hockeyspelare som spelar för laget Edmonton Oilers och blev draftad av dem år 2015. 25-åringen har höjt sig till toppen i snabb takt och diskuteras nu som den störste någonsin att spela sporten. Utan tvekan är han den bäst betalda hockeyidrottaren i National Hockey League och även runt om i världen idag.

Föregående

De största volleybollnationerna

Hur fungerar Odds egentligen?

Nästa

Lämna en kommentar