Golfvagnar – vi hjälper dig hitta rätt!

| |

När du spelar golf vill du självklart ha en smart förvaring för klubborna. Med en golfvagn får du en smidig förvaring och det blir enklare för dig att ta dig fram på banan. Men är du nybörjare kan du behöva mer information om både utrustning och sporten för att kunna navigera och hitta rätt i djungeln av golfutrustning.

Om du varit på jakt efter en riktigt bra golfvagn, ger vi dig tips på vad du bör kika efter innan köp!

Vad är en golfvagn?

När du förflyttar dig omkring på banan kan du använda dig av olika redskap. Ett av dessa redskap är golfvagnar. Golfbagen som du förvarar dina klubbor i kan du placera i golfvagnen. Du kan på så sätt förflytta dig smidigt utan att behöva anstränga dig lika mycket, som du gör när du bär runt på en väska över ryggen.

Att tänka på vid köp av en golfvagn:

Eldriven eller manuell vagn

Någonting du har att välja mellan är om du vill ha en eldriven eller manuell golfvagn. Med en eldriven golfvagn behöver du knappt göra någonting själv, vilket är väldigt smidigt. Du ställer in hastigheten på handtaget och många modeller har även en hel del smarta funktioner. Med en eldriven golfvagn sparar du dessutom mycket energi och kan istället fokusera på att slå iväg perfekta bollar.

Vikt

Vikten på en golfvagn är bra att tänka på vid köp. Med en alltför tung golfvagn kan det kännas klumpigt att ta sig fram och det kan bli ansträngande om det finns kullar eller backar i anslutning till banan. Dessutom blir den ännu tyngre när du placerat din utrustning i den, så se till att den har en så låg vikt som möjligt.

Hjul

Olika modeller är utrustade med olika antal hjul. Du kan välja mellan 2, 3 eller 4-hjuliga golfvagnar. Det är vanligast att golfvagnar är utrustade med 3 hjul, de enklaste modellerna brukar oftast ha 2 och de exklusivare modellerna 4.

När du kör runt med golfvagnen på banan är det viktigt att den är lätt att manövrera och att den är stabil. Ju fler hjul vagnen har, desto stabilare är den. Det är även viktigt att tänka på att vagnen får plats i bakluckan eller i bilen, så kika på den totala storleken innan du gör ditt val.

Hopfällbar vagn

En smidig golfvagn är en golfvagn som går att fälla ihop. Med en hopfällbar vagn kan du enkelt förvara den i bilen och samtidigt spara plats till annan utrustning. Den blir även enklare att förvara i hemmet när den inte används.

Skillnaden på en bärbag och en vagnbag

En bärbag är skapad för att bäras, vilket därför inte rekommenderas att bli placerad på en golfvagn. Med en golfvagn och vagnbag till behöver du inte bära runt på dina klubbor, vilket många tycker är en väldigt smidig lösning.

Andra föredrar dock att använda sig utav en bärbag då de anser att det är smidigare att ta sig fram på banan och dessutom snabbare. Vissa modeller är försedda med uppfällbara ben, då kan du enkelt ställa de vid sidan av banan när det är dags för dig att slå! Lycka till med din golf!

Föregående

Flest mål i fotbollslandslaget

Stryktipset: Gambling Cabin hjälper dig få 13 rätt

Nästa

Lämna en kommentar