Flest gjorda mål i fotboll

| |

Flest gjorda mål i fotboll – När det pratas om kända fotbollsspelare genom tiderna dyker vissa namn upp varje gång. Detta beror mycket på att de har gjort sig kända inom andra områden och inte endast inom fotbollen. Ett sätt som spelare gjort sig kända på är genom hur bra de spelar, och ett annat sätt är hur många mål de gjort under sin karriär vilket är vad vi fokuserar på här. Vem har egentligen gjort flest antal mål i fotboll? Det finns över 20 spelare som under karriären gjort över 500 mål. Här har vi samlat en lista med de sju spelare som gjort allra flest mål någonsin i fotboll.

7. Gerd Müller – 735 mål

På sjunde plats kommer den före detta västtyske fotbollsspelaren Gerd Müller. Han föddes år 1945 och började spela professionellt år 1963 fram till år 1982. Under sin karriär gjorde han sammanlagt 735 mål. Müller spelade bland annat för Västtysklands landslag men även för Bayern München, men även för Fort Lauderdale Strikers och Smiths Brothers Lounge. Under tiden i landslaget gjorde Müller 68 mål samt var med att bli både Europamästare och Världsmästare.

6. Pelé – 775 mål

Pelé är en före detta professionell fotbollsspelare från Brasilien som under karriären gjorde 775 mål. Under karriären har han bland annat fått flera priser för att ha varit den bästa fotbollsspelaren i världen. Han spelade professionellt mellan åren 1956 till 1977. Pelé spelade för Santos FC, New Tork Cosmos och det brasilianska landslaget.

5. Romário – 780 mål

På femte plats kommer Romário med 780 mål under sin karriär. Han är känd för att vara en av de allra bästa anfallarna i Brasilien och en av tidernas största målskyttar. Romário föddes år 1966 och började spela fotboll professionellt på mitten av 80-talet. Han fortsatte spela professionellt fram till 2008, men deltog i en match år 2009. Efter att han lagt sina fotbollsskor på hyllan valde Romário att fokusera mer på politik istället för sporten.

4. Lionel Messi – 786 mål

På fjärde plats kommer en av nutidens bästa fotbollsspelare Lionel Messi. Han har under sin karriär gjort hela 786 mål. Han föddes år 1987 och började spela fotboll redan som barn. Messi anslöts som 13-åring till Barcelona och spelade i U 14-laget inom klubben. Han fortsatte sedan att spela i ett antal lag inom Barcelona fram till 2021 då han började spela för Paris Saint-Germain.

3. Ferenc Puskás – 808 mål

Med 808 mål bakom sig kommer Ferenc Puskás på tredje plats. Ferenc Puskás föddes i Budapest år 1927 och började spela fotboll på 1940-talet. Förutom att han är en av spelarna som gjort flest antal mål är han även en av de mest kända fotbollsspelarna genom tiderna. Han fortsatte sin karriär som fotbollsspelare fram till 1960-talet och fortsatte därefter jobba som tränare under ett antal år.

2. Cristiano Ronaldo – 822 mål

På andra plats kommer den portugisiske Cristiano Ronaldo som idag är en av de mest välkända fotbollsspelarna. Han började spela fotboll i början av 1990-talet och har under sin karriär redan gjort hela 822 mål. Det blev meddelat hösten år 2021 att Ronaldo skulle lämna Juventus och börja spela för Manchester United igen.

1. Josef Bican – 948 mål

På första plats kommer den tjeckisk-österrikiske fotbollsspelaren Josef Bican. Han var aktiv mellan åren 1931 till 1957 och gjorde under sin karriär hela 948 mål. När Bican var ung tvingades han spela fotboll utan skor på grund av familjens fattigdom. Detta tros vara en anledning till varför han blev så fantastisk med att hantera en fotboll. Efter att han slutade sin karriär som fotbollsspelare gick han vidare till att träna några lag.

Föregående

Stryktipset: Gambling Cabin hjälper dig få 13 rätt

Svenskarna med flest poäng i NHL

Nästa