De 5 mest förmögna basketspelarna i världen! 

| |

Det är framför allt basketspelare som tävlar i NBA som tjänar högre summor. Det är också NBA-spelare som räknas som de mest förmögna basketspelarna i världen. Oftast är det inte heller endast deras kontraktslön som gör att de placerar sig högt på topplistorna. Deras samarbeten, sponsorer och även utvecklade företag bidrar också till att deras förmögenhet har växt sig så stor. 

Basket är en av världens mest populära sporten och idag är det Michael Jordan som räknas som världens mest förmögna basketspelare. Vi har dock också skapat en topplista med några andra väl värdiga kandidater och som tjänar miljardbelopp. Detta är de 5 mest förmögna basketspelarna i världen: 

Plats 5: Shaquille O Neal 

Förmögenhet: 400 miljoner dollar 
Ålder: 50 

En basketspelare i NBA som det har gått riktigt bra för är Shaquille O Neal. Han har beräknats ha en förmögenhet på runt 400 miljoner dollar. Han är idag inte längre aktiv som spelare, men däremot jobbar han som sportanalytiker på programmet Inne i NBA. Med sin kunskap och djupare förståelse för sporten kan han ge en mycket god analys, vilket också är varför han är så framgångsrik som sportanalytiker.  

Plats 4: LeBron James 

Förmögenhet: 500 miljoner dollar 
Ålder: 37 år 

Den mycket beryktade basketspelaren LeBron James har vid flera tillfällen jämförts med Michael Jordan tack vare sina prestationer. Han är till exempel den enda spelaren i NBA som har vunnit ett NBA-mästerskap med hela tre olika franchisers.  

LeBron James har också medverkat i filmen Space Jam: A new Legacy som släpptes 2021. Där spelade han rollen som sig själv. Med sina investeringar och lön från basketkontrakt räknas han idag som en av världens mest förmögna basketspelare genom tiderna.  

Plats 3: Magic Johnson 

Förmögenhet: 600 miljoner dollar 
Ålder: 63 år 

Även Magic Johnson har en väldigt lång NBA-historia och räknas som ligans bästa poängvakt genom tiderna. Hans förmögenhet på runt 600 miljoner dollar är dock inte bara ett resultat från hans kontraktsår i NBA och då framför allt i Lakers. Det är tack vare hans lyckade investeringar.   

Plats 2: Junior Bridgeman 

Förmögenhet: 600 miljoner dollar 
Ålder: 67 år 

Junior Bridgeman var en mycket uppmärksammad professionell basketspelare som spelare i NBA i hela 12 år. Under dessa år spelade han i 849 NBA-matcher. Idag är han en amerikansk affärsman med stor förmögenhet och står som ägare för båda tidningarna Ebony och Jet.  

Men det som har fått hans förmögenhet att växa är särskilt efter att han grundade Bridgeman Foods och är samarbetspartner för Coca Cola. Man kan därför minst sagt säga att han har ett öga för investeringar.  

Plats 1: Michael Jordan 

Förmögenhet: 1,6 miljarder dollar 
Ålder: 59 år 

Det är kanske ingen överraskning att det är just affärsmannen och tidigare NBA-spelaren Michael Jordan som ar hem förstaplatsen som världens rikaste basketspelare genom tiderna. Hans förmögenhet uppgår idag till cirka 1,6 miljarder dollar. Han är också huvudägaren för NBA-laget Charlotte Hornets. 

Under sina verksamma år som basketspelare deltog han till exempel i att ge Chicago Bulls mästerskapstiteln. Enligt NBA:s egna hemsida räknas också MJ som världens bästa basketspelare genom tiderna och är en stor ikon inom denna sporten. Det är därför heller inte så konstigt att det går bra för hans investeringar och utvecklade företag.

Föregående

De 5 snyggaste Nascar förarna genom tiderna! 

De bästa spelarna i fotbolls-VM genom tiderna

Nästa

Lämna en kommentar