De 10 mest kända kvinnliga fotbollsspelarna 2022

| |

De 10 mest kända kvinnliga fotbollsspelarna 2022 – Vilka är de bästa och mest kända kvinnliga fotbollsspelarna i världen år 2022? Det är svårt att få fram de tio bästa av många talangfulla och vackra kamrater. Listan nedan beskriver tio av de mest populära och bästa fotbollsspelarna i världen just nu.

Dessa kvinnliga fotbollsspelare har bidragit mycket till den mest sedda sporten i världen. Kvinnliga fotbollsspelare är världsberömda bland miljontals fans. De spelar inte bara bra utan får också mycket höga löner för det fantastiska spelet.

Låt oss kolla in listan över de tio mest kända kvinnliga fotbollsspelarna i världen just nu. Det finns många fantastiska kvinnliga fotbollsspelare, men vi har plockat ut vilka som är aktiva i Euro 2022.

Topp 10 mest kända kvinnliga fotbollsspelare 2022 – Bästa kvinnliga fotbollsspelare

10. Catarina Macario

Catarina Macario är en talangfull ung professionell kvinnlig fotbollsspelare med brasilianskt ursprung. Hon anses vara en av de bästa unga kvinnliga fotbollsspelarna i världen just nu.

Macario är en brasilianskt född amerikansk fotbollsspelare som representerar USA:s, kvinnliga fotbollslandslag. Hon listas som den tionde mest kända kvinnliga fotbollsspelaren just nu.

9. Jennifer Hermoso

Jennifer Hermoso är en spansk professionell fotbollsspelare som spelar som mittfältare. Hon anses allmänt vara en av de största kvinnliga fotbollsspelarna som Barcelona och Spanien någonsin haft. Hermoso är Spaniens och FC Barcelonas bästa målskytt genom tiderna. Hon följs av 580 000 personer på sin Instagram.

8. Pernille Harder

Pernille Harder är en dansk professionell fotbollsspelare som spelar som mittfältare för Chelsea FC och det danska damlandslaget. Hennes övergång till klubben 2020 gjorde henne till världens dyraste kvinnliga fotbollsspelare. Hon är fem fot och 7 tum lång mittfältare som spelar aggressivt med ett stort tempo.

7. Wendie Renard

Wendie Renard är en fransk professionell kvinnlig fotbollsspelare som är en av de mest erfarna fotbollsspelarna i en trupp i det franska fotbollslandslaget. Hon är kapten för sitt landslag och även för sitt klubblag. År 2022 är Wendie Renard 32 år gammal och letar efter fler framgångar att sätta på sin tidslinje innan hennes professionella karriär är slut.

6. Ada Hegerberg

Ada Hegerberg är en annan känd kvinnlig fotbollsspelare på listan. Hon är en norsk professionell kvinnlig fotbollsspelare som spelar för sitt landslag och fotbollsklubben Lyon. Efter att ha anslutit sig till sin landslagstrupp 2011 är hon nu redo att anstränga sig för att dekorera sin profil med ikoniska fotbollstitlar. Enligt hennes lagkamrater gör hennes närvaro i truppen dem självsäkra.

5. Caroline Graham Hansen

Caroline Graham Hansen är en populär kvinnlig fotbollsspelare från Norge. Hon spelar som yttermittfältare för en av världens bästa fotbollsklubbar FC Barcelona och sitt landslag. Den 5ft 10 tum långa norska yttern har varit en del av många titelvinnande trupper. Hon gjorde 6 Champions League-mål under säsongen 2021-22.

4. Marie-Antoinette Katoto

Marie-Antoinette Katoto är en fransk professionell kvinnlig fotbollsspelare som allmänt anses vara en av de mest lysande och välväxande kvinnliga fotbollsspelarna. Hon spelar för det franska kvinnliga fotbollslandslaget och en av de mest populära fotbollsklubbarna PSG. Katoto var den främsta målskytten genom tiderna för sitt lag under sin ungdomskarriär.

3. Sam Kerr

Sam Kerr är en annan berömd kvinnlig fotbollsspelare på listan. Hon är en australisk professionell fotbollsspelare som spelar för Chelsea i FA Women’s Super League och det australiska damlandslaget. Hon är kapten för sitt kvinnliga landslag i fotboll sedan 2019. Sam Kerr följs av en miljon fans på sin Instagram.

2. Vivianne Miedema

Vivianne Miedema är placerad på plats 2 av de mest kända kvinnliga fotbollsspelarna i världen. Hon är en nederländsk professionell kvinnlig fotbollsspelare som anses vara en av de bästa kvinnliga fotbollsspelarna i den nationella historien. Hon gjorde 9 mål på 8 matcher i UEFA Women’s Championship 2019-22. Miedema spelar som en forward som kräver mycket potential.

1. Alexia Putellas

Alexia Putellas toppar listan över de mest kända kvinnliga fotbollsspelarna i världen. Hon är en stor kvinnlig fotbollsspelare som har vunnit ett antal ikoniska fotbollstitlar under sin professionella karriär. Putellas spelar som mittfältare för FC Barcelonas damlag och det spanska damfotbollslandslaget.

Alexia Putellas är utan tvekan en av de största kvinnliga fotbollsspelarna i världen. Hon har nästan 2 miljoner fans på sin Instagram vilket gör henne till en av de mest följda kvinnliga fotbollsspelarna i världen just nu.

Föregående

Hur fungerar Odds egentligen?

Barcelona FCs bästa spelare genom tiderna

Nästa

Lämna en kommentar