Barcelona FCs bästa spelare genom tiderna

| |

Barcelona FCs bästa spelare – Barcelona FC är en av de största fotbollsklubbarna i världen. Klubben håller sig på Camp Nou vilket är en av de största fotbollsarenorna i Europa. Genom åren har klubben vunnit över 25 La Liga-titlar, 5 Champions League och över 30 Copa del Rey-pokaler. Men vilka spelare är det som hjälpt klubben till att bli en av världens bästa?

Vi har gjort vårt yttersta för att ta fram fem av Barcelonas bästa spelare genom tiderna, och här nedan kan du läsa lite kort om dessa fotbollsspelare.

5. Ronaldinho

På femte plats kommer Ronaldinho. Han briljerade något enormt inom Barcelona FC, men under en ganska kort tid jämfört med andra spelare. Trots att han inte lyckades hålla sig högst uppe på toppen är det omöjligt att inte hylla de fantastiska prestationerna han uppnådde. Under tiden han spelade för Barcelona FC gjorde han hela 94 mål, han var med och vann en Champions League och två titlar för La Liga. Han visade även att han var en naturligt begåvad fotbollsspelare, speciellt i matchen mot Real Madrid år 2005 när han var ansvarig för två av tre mål.

4. Johan Cruyff

På fjärde plats i listan kommer Johan Cruyff. Han anses vara en av Barcelonas legender. Han vann Ballon d’Or hela tre gånger under karriären, och är känd för att ha introducerat ”total fotboll”. Detta är en filosofi som kort förklarat utgår på att fotbollsspelare inte har en fast roll. Denna filosofi har inspirerat både spelare och tränare runt hela världen, samt öppnat nya dörrar inom fotbollen. Cruyff spelade i Barcelona FC mellan åren 1973-1978 och kom tillbaka som tränare år 1988. Han anses även vara en av de mest framgångsrika tränarna inom klubben. Trots att hans vinster och titlar är rätt många är det filosofin som är den största gåvan han lämnat efter sig.

3. Andres Iniesta

På tredje plats kommer Andres Iniesta. Han var endast 12 år när han skrev på kontakten med Barcelona. Han var med och bildade det bästa mittfältet med Xavi under den så kallade Pep Guardiola-eran. Mellan 2002-2018 gjorde han över 670 seniormatcher och vann samtidigt en hel del titlar. Han har bland annat varit med occh vunnits La Liga 9 gånger, fyra Champions League-vinster, sju vinster i Spanska supercupen, Copa del RE 6 gånger, tre vinster i UEFA Super Cup samt 3 vinster för Klubblags-VM. Han var även en av spelarna som såg till att Spanien blivit dubbel Europamästare samt Världsmästare.

2. Xavi Hernandez

På andra plats kommer fotbollsspelaren Xavi Hernandez. Han är bland annat känd för en viss spelstil som hjälpt Barcelona nå så stor framgång under detta århundrandet. Under säsongen 2001-2002 började han delta i A-laget, och fortsatte därefter att spela 12 säsonger i minst 30 av matcherna. Detta visar att han hade en väldigt stor betydelse under en lång tidperiod. Xavi bidrog bland annat med struktur och kontroll till FC Barcelonas passningsspel. Under tiden han spelade för klubben var han med och vann La Liga 8 gånger, fyra Champions League vinster samt tre vinster för Copa del Rey.

1. Lionel Messi

På första plats i listan kommer självklart Lionel Messi. I Katalonien spenderade han 17 år och under den här tiden vann han i stort sett allt. Han var bland annat med och vann La Liga 9 gånger, Champions League 4 gånger, Copa del Rey 7 gånger, Spanska Supercupen 8 gånger, Klubblags-VM 3 gånger och UEFA Super Cup 3 gånger. I sin Barcelonatröja spelade han 773 matcher och gjorde sammanlagt 672 mål samt 303 assist. Messi är dessutom en av fotbollsspelarna som vunnit flest antal Ballon d’Or, 7 stycken.

Föregående

De 10 mest kända kvinnliga fotbollsspelarna 2022

Vibrationsträning – ett effektivt sätt att träna?

Nästa

Lämna en kommentar