Bäst betalda sporterna i världen

| |

Bäst betalda sporterna i världen – Det finns idag hur många olika sporter som helst i världen, som fotboll, ishockey, golf, tennis, motorsporter och många fler. Vissa är större än andra, dock har de flesta sporter egna anhängare, förlorare och vinnare. Miljontals personer älskar att delta i olika sporter, medan andra föredrar att endast titta på matcherna. Vissa sporter som idag spelas, och följs, av miljontals personer drar dessutom in en hel del pengar. Ju mer pengar en sport har desto högre lön kan alla deltagare få. Men vilka är de bäst betalda sporterna i världen?

Många gånger tjänar idrottare en hel del när sporten är fysisk krävande eller kräver en större intensitet. Men många professionella idrotter tjänar även pengar genom sponsorer. En årlig lön för vissa idrottare kan alltså ligga på miljoner dollar.

Här har vi listat de fem bäst betalda sporterna i världen.

5. Amerikansk Fotboll

På femte plats kommer amerikansk fotboll vilket är en av de största sporterna i Nordamerika. Förutom att sporten har miljontalstittare varje år är det även en sport som spelas av studenter och skolbarn. Detta är en väldigt fysisk sport där alla idrottare tävlar i hög hastighet mot varandra. Varje lag har dessutom över 40 spelare vilket är ett stort antal jämfört med andra sporter.

På grund av det stora antalet spelare i lagen, och med tanke på att många toppspelare tjänar stora summor, är det inte ovanligt att Frobes lista innehåller ett antal amerikanska fotbollsspelare. Det gäller både listor som de bästa och de bäst betalda.

4. Golf

På fjärde plats kommer en av världens mest populära sporter, Golf. Detta är en sport som många miljonärer och miljardärer gärna spelar. Eftersom denna sport föredras av en hel del tittare och många finansiella eliter har det lett till att det injiceras en hel del pengar i sporten.

En av de mest välkända spelarna, som även blivit utsedd till en av de högst betalda ett par gånger, är Tiger Woods. Trots att han inte toppar listan ligger han fortfarande rätt nära toppen.

3. Motorsport

På tredje plats kommer motorsport vilket är egentligen en väldigt bred sport. Det finns en rad olika typer av tävlingar som ingår i detta. Men de som räknas på tredje plats över de bäst betalda är främst tävlingar som Moto GP, NASCAR och Formel 1 Grand Prix. Dessa är några av de sportevenemangen som har flest antal tittare vilket har lett till att motorsporterna blivit bland de allra mest lönsamma. En tävlingsförare räknas, år 2020, ha en genomsnittlig lön på cirka 44 884 dollar varje år.

2. Boxning

På andra plats kommer boxning med en lön som år 2020 låg på runt 51 370 dollar varje år. Då räknas dock inte pengar från sponsorer och liknande vilket kan bidra till att lönen blir mycket högre. Detta har dessutom varit en av världens mest lukrativa sporter under de fyra senaste decennierna. Sporten bjuder på en hel del spänning och den har etablerats som ett väldigt högt betalande evenemang. Boxare tjänar en hel del pengar från kampstipendier, samtidigt som de tjänar pengar genom olika sponsoravtal och tar del av pay-per-view-provisioner.

1. Basket

Världens högst betalade sport är basket. NBA, CBA, Asia League, ABL och FIBA är några av de mest kända basketturneringarna som även anses vara bland världens mest värdefulla ligor. Genom sponsoravtal, lagledning och sko- och tröjsignaturer kan basketspelarna få enorma löner. Dessa belopp läggs sedan till i spelarnas årliga inkomst.

Forbes är en tidning som årligen kommer ut med olika listor. Deras lista över bäst betalda idrottare innehåller många gånger basketspelare. För NBA-spelare uppskattas lönen ligga på cirka 7,4 miljoner dollar.

Föregående

Starkaste männen genom tiderna

Världens bästa höjdhoppare genom tiderna – herrar

Nästa

Lämna en kommentar