Världens bästa längdskidåkare

| |

Världens bästa längdskidåkare – Längdskidåkning är en sport som är populärast inom Europa, främst norra Europa. Men under de senaste åren har sporten även ökat en del i popularitet i länder som USA, Kanada samt Kina och Japan. Det största som en längdskidåkare kan uppnå är att ta en OS-medalj. Bjørn Dæhlie från Norge har länge sett som en av de bästa längdskidåkarna, bland herrar, och Marit Bjørgen som också kommer från Norge var en av de bästa bland damerna. Här har vi listat några av de bästa längdskidåkare 2021, och vi har valt att endast lista personer som fortfarande är aktiva idag, vilket de ovannämnda personerna inte är. Till skillnad från andra listor som ofta väljer att fokusera på endast herrar eller damer, har vi valt att blanda listan lite.

Här kommer därför några av världens bästa längdskidåkare år 2021.

7. Johannes Höfslot Kläbo

På sjunde plats kommer den norske längdskidåkaren Johannes Höfslot Kläbo. Han föddes år 1996 och anser vara en av de bästa längdskidåkarna. Under sin karriär har han bland annat tagit hem tre OS-guld, 6 VM-guld och ett VM-brons. Under säsongen 2020/2021 i Världscupen tog han sig en plats bland topp 5, i skrivandes stund, när det kommer till herrarnas tävling, men tyvärr ingen pallplats. Eftersom tävlingarna fortsätter in i 2022 får vi helt enkelt vänta och se hur det kommer gå.

6. Tatjana Sorina

Tatjana Sorina är en rysk längdskidåkare som föddes år 1994. Hon debuterade år 2017 i Världscupen. Sin allra första individuella pallplats tog hon först år 2020 där hon hamnade på andra plats i Världscupens inledande minitour. i Tour de Ski där Jessie Diggins tog första plats kom Sorina på fjärde.

5. Rosie Brennan

Rosie Brennan är en amerikansk längdskidåkare som föddes år 1988. Debuten gjorde hon år 2009 i Världscupen och lyckades ta tredje plats. Hon deltog även i OS år 2018 och VM ett flertal gånger. Dock lyckades hon inte ta sig till en pallplats. Säsongen 2020/2021 verkar det ha gått bättre för henne där hon ligger bland de bästa längdskidåkarna när det kommer till placeringen.

4. Ebba Andersson

Ebba Andersson är en svensk längdskidåkare som föddes år 1997. Hon deltog i Olympiska Spelen år 2018 där hon lyckades ta hem en silvermedalj. Förutom detta har Andersson vunnit Svenska Mästerskapet ett antal gånger, samt tagit andra och tredje plats. i Tour de Ski år 2021 var hon mångas förhandsfavorit och tävlingen slutade med att Andersson tog tredje plats.

3. Julia Stupak

På tredje plats kommer ryskan Julia Stupak. Hon debuterade år 2014 i världscupen och tog hem två bronsmedaljer i OS år 2018. I VM har hon tagit hem två silver och ett brons. Stupak har under de senaste åren hållit en plats bland de bästa längdskidåkarna. Säsongen 2020/2021 tog hon andra plats i världscupen efter Jessie Diggins.

2. Jessie Diggins

På andra plats kommer den amerikanska längdskidåkaren Jessie Diggins. Hon föddes år 1991 och har sedan 2011 deltagit i världscupen. Diggins är dessutom den första icke-europén som vunnit Tour de Ski säsongen 2020/2021. Under sin karriär har hon även kammat hem ett guld i OS, guld, två silver och ett brons i VM. När det kommer till kvinnliga längdskidåkare anses hon vara bland de bästa.

1. Aleksandr Bolsjunov

På första plats kommer den ryska längdskidåkaren Aleksandr Bolsjunov. Bolsjunov föddes år 1996 och vann världscupen år 2019/2020 i längdskidåkning. Han deltog även i OS vinterspel år 2018 där han vann tre silvermedaljer och ett brons. 2019 i VM blev han dessutom fyrfaldig silvermedaljör. Han har verkligen visat att han är en av de bästa under de senaste åren. Och under världscupen 2020/2021 ligger han fortfarande som en av de bästa längdskidåkarna.

Läs mer: https://www.skidor.com/

Föregående

5 största bettingskrällarna i sportvärlden

Topp 5 bäst betalda NHL-spelare 21/22

Nästa

Lämna en kommentar