Fotbollsstjärnorna med rekordavtal: lön, reklampengar och bonusar

| | ,

Fotbollen är inte enbart en av världens mest populära sporter. Sporten är också en lukrativ industri som varje år omsätter miljarder kronor. De främsta talangerna på spelplanen kan ofta räkna med miljonbelopp i löner och bonusar för sina prestationer i de största klubbarna. Men faktum är att utanför planen, så har många fotbollsstjärnor även miljontals följare på sina sociala medier. Vilket kan resultera i stora affärsavtal, ofta i form av reklampengar.

I den här artikeln dyker vi djupt in i fotbollsvärldens lukrativa aspekt och avslöjar vilka stjärnor som tjänar mest, vem som har de högsta bonusarna och de gynsammaste affärsavtalen.

Vilka fotbollsstjärnor har de högsta lönerna år 2023?

Många fotbollsstjärnor har avsevärt högre löner är betydligt högre än genomsnittslönen i Sverige. Faktum är att vi i Sverige hade en genomsnittslön på 38 300 kronor år 2022. Men när det kommer till fotbollspelare, så finns det vissa namn som verkligen sticker ut. Nedan har vi samlat en lista över de tre högst betalda fotbollstjärnorna i 2023.

1. Neymar Jr

Efter Neymars sensationella övergång från PSG till saudiarabiska Al Hilal, har han utan tvekan blivit den bäst betalda fotbollsspelaren. Enligt uppgifter uppgår hans lön till närmare 240 miljoner pund. I detta sammanhang är det viktigt att uppmärksamma att det inte inkluderar hans affärsavtal. Med denna lön kan man säkerligen säga att han är den bäst betalda fotbollsspelaren – genom tiderna!

2. Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är inte oväntat en av världens bäst betalda fotbollsstjärnor. När han valde att lämna Manchester United till  saudiarabiska Al-Nassr förra året, så var det många ögonbryr som höjdes. Även hans lön, som fördubblades till en årlig spelarlön på hela 173 miljoner pund, skapade stora rubriker världen över.

3. Karim Benzema

Karim Benzema har ofta stått i skuggan av andra mer framstående stjärnor, som tidigarenämda spelaren Ronaldo under deras gemensamma tid i Real Madrid. Trots detta har saudiarabiska Al-Ittihad uppmärksammat hans talang och han belönas nu med en lön på närmare 172 miljoner pund årligen.

Vilka bonusar kan fotbollsspelare få?

Utöver grundlönen kan många fotbollsspelare erhålla prestationsbaserade bonusar. Dessa bonusar varierar mellan olika spelare. Ofta baseras de på spelarens insatser på planen, antal gjorda mål och för målvakter och försvarare, antal räddade mål. Det kan också finnas bonusar kopplade till spelarens lojalitet till klubben eller om laget vinner en specifik tävling.

En bonus som liknar de man ser på casinon som är bäst i Sverige, är det vi oftast kallar vinst vid spelmatch. Detta betyder att klubbarna erbjuder spelarna bonusar efter varje seger. Det kan handla om antalet poäng ett lag får i en match, exempelvis vid oavgjort eller seger. Det finns också individuella bonusar baserade på en spelares prestation i en specifik match, bland annat för att ha deltagit eller för framstående prestationer. För vi som oftast spelar på spelsajter i Sverige, låter sig detta koncept väldigt bekant. Det påminner oss om hur det fungerar på spelsajter där man normalt sett kan satsa på matchresultat, antalet mål som en spelare gör och liknande.

Finns det några restriktioner kring bonusar för fotbollspelare?

När det kommer till bonusar finns det dock en viktigt gräns. Detta är att en spelare inte får satsa pengar på matchens och i sin egen serie. Detta är strikt förbjudet i Sverige. Till exempel har Riksidrottsförbundet meddelat detta i ett pressmeddelande 2019. Anledningen är att en spelare kan försöka påverka matchens utfall till sin fördel om han eller hon satsar pengar på den egna matchen.

Vilka reklamavtal är vanliga inom fotbollsvärlden?

En av de mest lönsamma aspekterna är dock utan tvekan reklamavtalen. Många spelare bygger genom åren upp sitt eget varumärke och har miljontals följare på sociala medier. Deras globala berömmelse och räckvidd ger dem således chansen att ingå avtal med några av världens största varumärken.

Fotbollsikoner som tjänar mest pengar i reklamavtal

Bara för att en fotbollsspelare har pensionerat sig betyder det inte att reklamavtalen försvinner. Ett lysande exempel är den karismatiske David Beckham. Den berömda brittiska fotbollsspelaren har länge varit ambassadör för märket Adidas. Han har även designat underkläder för den svenska klädkedjan H&M och är involverad i många andra företagsprojekt och avtal.

En annan stjärna som drar in stora pengar på reklamavtal är Cristiano Ronaldo. Han har genom åren samarbetat med världskända märken som Nike, flygbolaget Emirates och har varit ansiktet för Armani.

Det är ingen överraskning att även superstjärnan Lionel Messi får lukrativa reklamavtal. Han har bland annat varit frontfigur för Turkish Airlines, medverkat i reklamer för Pepsi och marknadsfört chipsmärket Lays.

Slutsats: Fotbollsstjärnorna med rekordavtal: lön, reklampengar och bonusar

Fotbollsstjärnor hör otvivelaktigt till de bäst betalda idrottarna i världen. Genom en kombination av löner, reklamavtal och bonusar kan dessa talanger utan tvekan generera inkomster som överstiger många av våra egna drömmar. Även om det är en dröm för många unga fotbollstalanger att nå dessa nivåer, belyser det samtidigt hur sporten har omvandlats till en miljardindustri  och att om du lyckas slå igenom stort, så kan du belönas stort.

Föregående

De mest imponerande världsrekorden inom simning

De mest minnesvärda finalerna i Grand Slam-tennis

Nästa

Lämna en kommentar