De 10 kortaste fotbollsspelarna 2022

| |

I den här listan har vi samlat de tio bästa fotbollsspelarna som gör det mesta av sin lilla storlek på planen. Du kanske föreställer dig en lång, atletisk spelare som springer över planen när du tänker på fotboll. Men det är inte alltid fallet. Vissa fotbollsspelare slår rekord med sin lilla längd.

Fotboll är ett spel för jättar. Stora, kraftiga, atletiska män dominerar planen, medan de som är av genomsnittlig eller liten storlek vanligtvis hamnar i marginalen. Men det har skett en ökning av en viss typ av spelare som inte kan förbises: den korta killen. Bara för att du är kort betyder det inte att du behöver hänga upp skorna – många korta idrottare har visat att de kan trivas på planen. Så om stort är vackert inom fotbollen, så låt oss ta en titt på några exempel på små killar som trotsar konventioner och ger lite skoj till det vackra spelet.

Topp 10 kortaste fotbollsspelare 2022

Det finns många fotbollsspelare med den kortaste längden som har visat exceptionell skicklighet på planen. De är inte de längsta, men deras skicklighet är obestridlig. Från att stapla sig mot högre försvarare till dribblingskunskaper och huvudskott – dessa män har trotsat oddsen för män och kvinnor med genomsnittlig längd på fotbollsplanen.

10. Xherdan Shaqiri – 1,69m

Om du har följt sporten i sommar har du kanske hört talas om Xherdan Shaqiri, en schweizisk professionell fotbollsspelare som spelar för Ligue 1-klubben Lyon och Schweiz landslag. Han är också en av de kortaste spelarna i hela ligan.

Okej, du kanske tänker att det är inte så intressant. Men så här är det…

Shaqiri är helt enkelt så jäkla bra på det han gör! Han hjälpte till och med sitt lag att vinna TVÅ stora troféer 2019: UEFA Super Cup och FIFA Club World Cup. Och han utsågs till ”bästa unga spelare” i FIFA Club World Cup. Inte illa, eller hur?

Schweiz är känt för att vara ett land som producerar både choklad och lyxklockor (om du inte visste det), så det är ingen överraskning att deras idrottare också är ganska bra på det de gör! Faktum är att Shaqiri har varit med i landslaget i över tio år nu och har spelat hundra matcher för dem. Det är ganska imponerande om du frågar mig.

9. Alexis Sanchez – 1,68m

Alexis är inte bara en anfallare för Inter Milan, utan han är också den största chilenska spelaren genom tiderna. Alla andra chilenska spelare bleknar i jämförelse – han är den bästa med råge, och han har till och med prisats som en kandidat till bästa sydamerikanska spelare någonsin. Han är känd för sin explosiva snabbhet, sitt distansskytte, sin dribbelförmåga och sin kreativitet.

Det är ingen överraskning att han tjänar mycket pengar som en av de rikaste fotbollsspelarna. Han har spelat i över åtta år med professionella lag, som FC Barcelona och Arsenal FC, och han är en av de dyraste spelarna i historien.

Det mest intressanta med Sanchez är att han aldrig har ansett sig själv vara kort eller liten. Tvärtom har han flera gånger hävdat att hans längd har hjälpt honom att lyckas inom fotbollen. ”Jag känner inte att jag är kort”, sade han i en intervju.

”Jag är inte liten. Alla tränare jag har haft säger att jag är stor för min längd.”

Sanchez uppgav också att hans längd faktiskt gjort honom bättre på fotboll än andra spelare – han tror att det faktum att han är kortare ger honom bättre balans på bollen, vilket gör att han kan göra vassare vändningar och mer precisa passningar än längre spelare. Hans snabbhet gör att han kan ta sig förbi försvarare utan att förlora kontrollen över bollen – en färdighet som han finslipade när han spelade futsal under sin uppväxt i Tocopilla.

”Jag tror att det är en fördel att vara liten eftersom man har bättre kontroll över bollen”, säger Sanchez.

8. Joe Allen – 1,68m

Joe Allen, som är en walesisk fotbollsspelare, spelar som mittfältare för EFL Championship-klubben Stoke City. Allen är född i Pontypridd. Han började sin karriär i Arsenal innan han flyttade till Liverpool 2011. Allen gjorde sin fotbollsdebut för Wales 2008, och han har blivit uttagen mer än 60 gånger sedan dess. Han blev den näst yngsta spelaren att spela för Wales när han gjorde debut.

Joe Allen är en kortväxt fotbollsspelare och är endast 1,68 meter lång. Han är känd för att vara en utmärkt passare av bollen och för att ha en bra syn på planen. Han har av vissa beskrivits som den mest begåvade men underskattade spelaren i Premier League. Trots att han inte är särskilt stor har Joe Allen kunnat dra nytta av sina färdigheter och blivit en mycket bra spelare.

7. Mathieu Valbuena – 1.67m

När du är 1,75 meter och spelar professionell fotboll är ditt smeknamn ”The Little Prince”.

Det är ett liv som Mathieu Valbuena har fått leva. Den franske fotbollsspelaren har spelat för topplag som Marseille, och han finns nu med i Olympiacos, ett lag i Grekland.

Han är känd för sin förmåga att dribbla förbi försvarare, liksom för sin ihärdiga spelstil. Det spelar ingen roll om du är längre än honom – han kommer att hitta ett sätt att ta sig förbi dig! Även om han inte är den längsta killen på planen lyckas han alltid göra mål.

Hans längd har inte hindrat honom från att spela proffsfotboll – i stället ger den honom bara en fördel gentemot sina motståndare eftersom han kan hitta deras blinda fläckar och använda dem mot dem.

6. Marco Verrati – 1,65m

Känner du Marco Verrati? Den korta? Den supersilkeskicklige men också superkorta? Ja, det är han. Han är bra. Riktigt bra. Riktigt, riktigt bra.

Allvarligt talat. Hur bra är han? Så bra att han ledde sitt land till en seger i Euro 2020 och utsågs till turneringens MVP! Det stämmer – MVP! Han är bara 1,65 meter lång (det är ungefär 5’4″), men den här lilla killen är fantastisk på att spela fotboll och har dominerat på mittfältet klart cacher både klubb och land i flera år nu.

Så om du letar efter en ny spelare att lägga till i ditt fantasilag eller någon att heja på i nästa VM, kolla in Marco Verrati! Han är så liten att han ryms på din bänk utan att ta upp någon plats, men han har all den talang som alla andra fotbollsspelare där ute har – och kanske till och med mer! Och när du har honom i ditt lag har du definitivt en chans att vinna allt. Titta bara på vad han gjorde med Italien i Euro Cup 2020!

5. Lorenzo Insigne – 1,63m

Ni vet vad de säger: ”Det är inte storleken på dina fötter som spelar roll, det är hur du använder dem!”. Det stämmer – det är inget fel med att vara lite kortare, och om någon vet det så är det Lorenzo Insigne.

Insigne är en italiensk fotbollsspelare som spelar för Napoli som yttermittfältare. Han är en liten kille (1,63 m). men det hindrar honom inte från att ha en enorm inverkan på sitt lag och på spelet. Han har några imponerande dribblingskunskaper och packar ett ganska kraftfullt skott!

Vid ett tillfälle utsågs han till och med till bästa målskytt i ligan Euro 2020. Han slutade som Napolis bästa målskytt i Euro 2020-ligan med 19 mål på 35 framträdanden!

Så nästa gång du känner att du är för kort för att göra något, kom ihåg den här lilla killen – och gå ut och visa oss vad du är gjord av!

4. Maximiliano Moralez – 1,60m

Moralez, med smeknamnet frasquito, eller ”lilla flaskan”, är en 1,60 meter lång offensiv mittfältare för New York City FC, ett Major League Soccer-lag i USA. Medan de flesta fotbollsspelare är ganska långa – den genomsnittliga längden för en fältspelare i ett MLS-truppslag är 1,78 meter – sticker Moralez ut som särskilt kort.

Han gör detta genom att spela med en ”never say die”-attityd, bokstavligen springa cirklar runt större försvarare och ställa in lagkamrater för enkla mål med pricksäkra passningar. När han inte tar sig an försvarare är han oftast upptagen med att se till att hans klubb vinner: under sin första säsong i MLS slutade NYCFC tvåa i Eastern Conference och tog sig till semifinal i slutspelet.

3. Daniel Villalva – 1,55m

Daniel Villalva är bara 1,55 meter lång – ungefär 1,5 meter. Han spelar för två olika länder: Argentina och Mexiko. Villalva är en skicklig anfallare som är bäst på att dribbla, passa och skjuta. Han är snabb på bollen och kan byta riktning snabbt.

När han var liten var hans föräldrar oroliga för att hans längd skulle hindra honom från att fullfölja sina mål. Men han bevisade att de hade fel! Villalva har spelat för både Argentina och Mexiko samt i europeiska tävlingar som UEFA Champions League.

Villalva är en inspiration för många andra människor runt om i världen och för mig. Han har varit så framgångsrik trots att han är liten! Och det visar bara att med beslutsamhet kan man ändå uppnå sina drömmar även om någon tror att man inte kan göra det på grund av något hos en själv som man tycker är mindre bra.

2. Elton Jose Xavier Gomes – 1,54 m

Elton Jose Xavier Gomes är en brasiliansk offensiv mittfältare som är endast 1,54 meter lång – längden på en genomsnittlig tolvåring. Detta borde inte vara möjligt, men han har sparkat mål och brutit fotleder i åratal med sin välsignade smidighet och otroliga dribblingsförmåga. Han har kallats ”en liten trollkarl” av sina lagkamrater, och de har inte fel.

Han började spela som anfallare i sin ungdom, men på grund av sin storlek flyttades han tillbaka till mittfältet för att få mer utrymme att utöva sin magi. Allt jag kan säga är att tacka Gud för att han gjorde det, för det är tack vare det som vi ser några av de vackraste fotbollsspel som någonsin har prytt planen.

1. Marcin Garuch – 1.52m

Vissa människor är långa och andra är korta, men det finns bara en person som är knappt 1,6 meter lång och spelar professionell fotboll: Marcin Garuch.

Vi låter dig räkna, men det är ganska kort!

Garuch föddes i september 1988 i Łódź, Polen. Han började sin karriär 2004 genom att spela för sin hemstadsklubb Amica Wronki som en del av deras ungdomssystem.

Det dröjde inte länge innan han anslöt sig till Miedź Legnica, ett polskt andradivisionslag. Mittfältaren gjorde sin debut för a-laget 2009. Och har sedan dess varit en ständig närvaro på planen. Han har flera gånger nominerats till priset som delas ut till den bästa mittfältaren i Polen men har ännu inte vunnit det.

Fotbollsspelaren är känd för att vara en utmärkt bollkontrollant på grund av sin ringa storlek, vilket gör att han lätt kan undvika andra spelare när han dribblar. Detta ger honom också en fördel när det gäller att skjuta på mål tack vare hans förmåga att göra skott i sista minuten genom att hålla sig under försvararnas radar.

Föregående

Ekonomiska strategier för personer som älskar sportspel

Vilket lag i Champions League ska man hålla på?

Nästa